Közélet

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait

2021. október 10., vasárnap
Átadták a Szegedért Alapítvány díjait

Szombaton tartották a Szegedért Alapítvány 32. díjátadó gáláját. A rendhagyó esten hagyományteremtő szándékkal egy jótékonysági árverést is tartottak.

A Délmagyar beszámolója szerint Bartók-esttel ünnepelték a Szegedért Alapítvány idei díjazottjait a Szegedi Nemzeti Színházban. A szombati gálán immár 32. alkalommal ismerték el Szeged kiemelkedő személyiségeit, azokat, akik élen járnak a város szellemiségének alakításában.

A művészeti kuratórium Gregor József-díját Rozgonyi Éva karnagy, zenepedagógus, a társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Martinkovics Katalin, a MASZK Egyesület alelnöke, a tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Totik Vilmos matematikus, akadémikus, a fődíjat pedig Dékány Imre vegyész, akadémikus vehette át.

Az estet egy jótékonysági árverés zárta, melyen szegedi művészek által felajánlott képzőművészeti alkotásokra lehetett licitálni. Közel 30 műtárgy kelt el, a befolyt mintegy másfél millió forintot az alapítvány a művészet, a kultúra és a tudomány támogatására fordítja.

Kiemelt kép: Délmagyar/ Frank Yvette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.