Szórakozás

Állatok világnapja a Szegedi Vadasparkban

Állatok világnapja a Szegedi Vadasparkban

2021. október 4., hétfő
Állatok világnapja a Szegedi Vadasparkban

Október negyedikén, azaz ma van az állatok világnapja, amely kiemelten fontos dátum a Szegedi Vadaspark naptárában, ugyanis ehhez kötődik az Örökbefogadók napja. Nem csak tegnap, de ma is színes, játékos programokon lehet részt venni az állatkertben.

Ekkor, a hagyományaik szerint több állomásos játékra várják a családokat, és ekkor fogadják örökbefogadóikat is egy állatkerti "szülői értekezletre".  Idén, folytatva a tavalyhoz hasonlóan, az örökbefogadók mindent megtudhattak örökbefogadott kedvencükről tegnap; őket külön tájékoztatták a nap menetéről, de az sem maradt ki az izgalmakból, akik látogatóként érkeztek aznap a Vadasparkba. Több érdekes és izgalmas állomással készültek mindenkinek 10 és 16 óra között.

Fotó: Sándor Judit / SzegedMa

Az elmaradt Vipera-napot október negyedikén pótolják, hiszen az Állatok világnapján a Sancer-tó melletti lakhelyükön  közelebbről is megismerkedhetnek a látogatók Magyarország legveszélyeztetettebb gerincesével, a rákosi viperával. A LIFE által támogatott rákosivipera-védelmi program, illetve a Rákosivipera-védelmi Központ támogatásával és szakértő segítségével mutatják be a legritkább kígyófajunkat. A kisebbekre is gondoltak, hiszen a kézműves asztalnál játékos feladatokkal, színezőkkel és rejtvényekkel üthetik el az időt, de a mozogni vágyóknak is kedveztek egy izgalmas ügyességi pályával. Mindenkinek itt a helye, aki tud úgy ugrálni, mint egy béka, vagy képes patákon járni.

Részletes programok (október 4. hétfő)
10.00-12.00 –
 Terráriumházban: találkozás “nemszeretem” állatokkal
10.00 – 16.00 – A Madárbarát kert melletti állomások:
- A borjúfóka medence után, a főút mellett: Kreatív asztal színezőkkel, feladványokkal
- A Természetvédelmi Oktatóközpont előtt: Ne vedd, védd! CITES és minden, ami állatvédelem, bátorságpróba, állati nehéz rejtvények
10.00 – 16.00 – Ügyességi pálya az Elefántház előtti úton

Fotó: Sándor Judit / SzegedMa

Kiemelt kép: Sándor Judit / SzegedMa

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.