A tizenhárom aradi vértanúra emlékeztek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden az Aradi vértanúk terén a szegedi Fidesz koszorúzott.

– Fejet hajtani jöttünk a hős vértanúk előtt, akik nem hagyták veszni tisztességüket, a magyarság és a szabadságuk megmaradása érdekében az életüket is feláldozták- mondta Mihálffy Béla önkormányzati képviselő. Kiemelte, hogy a tizenhárom vértanú a legnagyobb kincsét, az életét áldozta a jövő magyarságáért.

Bartók Csaba a szegedi Fidesz elnöke emlékeztetett hogy a kommunista hatalomátvétel után október 6. nem volt gyásznap, egészen 2001-ig. Az akkori Fidesz kormány nyilvánította nemzeti gyásznappá ismét ezt a napot, ami fontos, hogy a fiataloknak tudniuk kell azokról a megtorlásokról, amelyek akkor történtek.

– Semmilyen formában nem szabad ezeket az időket visszahozni, és bár nem várható az, hogy valakit fejbe lőnek vagy sortűzzel kivégeznek, de az ellenzék részéről hallani olyan kijelentéseket, hogy „a lámpavason fogtok lógni”, „ki fogunk semmizni titeket”, „el fogunk lehetetleníteni benneteket. Ezek a szélsőséges kijelentések azokra az időkre emlékeztet- hangsúlyozta Bartók Csaba.

Kiskundorozsmán a Dísz téren, a 2016-ban felállított kopjafánál koszorúztak és mécseseket gyújtottak a helyiek. A körzet önkormányzati képviselője, Mihálffy Béla koszorút helyezett el az emlékhelyen.
Előző sztori

Pénteken indul a Tágas Tér Fesztivál

Következő sztori

Itt vannak a Szegedért Alapítvány díjazottjai, Dékány Imre akadémikusé a fődíj