Egyetem

Vasárnap rovarfogó növényeket ünnepel a Füvészkert

Vasárnap rovarfogó növényeket ünnepel a Füvészkert

2021. szeptember 13., hétfő
Vasárnap rovarfogó növényeket ünnepel a Füvészkert

A hétvégén a rovarfogó növényeknek szenteli a vasárnapot az SZTE Füvészkertje. Az érdeklődök több mint 60 szárazföldi húsevőt tekinthetnek meg.

A Füvészkert rovarfogóinak gyűjteménye kifogástalan: megtalálhatók köztük az észak-amerikai kürtvirágok, a valamennyi kontinensen elterjedt harmatfüvek (Magyarországon is több fajtája őshonos), az ázsiai trópusban élő kancsókák, valamint a Vénusz légycsapója.

A legkisebbeket a tematikus napon ügyességi játékokkal is kézművesfoglalkozásokkal fogadják. A nagyobbak pedig mikroszkóp alatt tekinthetik meg a csapdák felépítését, megtudhatják, hol élnek és milyen életmódot folytatnak az egyes fajok.

Akik otthonukban szeretnének rovarfogó növényt nevelni, a helyszínen vásárolhatnak ilyet, és tartásukról szakemberektől kaphatnak segítséget. A vállalkozó szelleműek akár be is rendezhetik saját, a növény számára optimális viszonyokat biztosító floráriumukat, üvegbe zárt minikertjüket. A vendégeknek érdemes ellátogatniuk az arborétum trópusilepke-kertjébe is, amely szeptember 30-ig tart nyitva. Szeptember elején érkezett Szegedre Costa Ricából az idei utolsó, 280 bábból álló szállítmány, melyből folyamatosan kelnek ki a pillangók.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.