Többszörösen visszaeső bűnözők a Mars téri tolvajok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt héten számoltunk be egy esetről, amiben egy fiatal, padon bóbiskoló férfit raboltak ki a Mars téri buszpályaudvaron a kora reggeli órákban még hétfőn. A rendőrök még a napokban elfogták a két elkövetőt, letartóztatásuk indítványa pedig már a nyomozási bíró előtt van.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított múlt hétfőn, reggel 4 óra körüli időben Szegeden, a Mars téri buszpályaudvar utasvárójában a kiszemelt áldozatuk mellé ültek. A gyanúsítottak kihasználták, hogy a férfi ittas állapotban volt és ülő helyzetben aludt – így nem vette észre a rossz szándékukat. A sértett belső zsebében levő pénztárcát sikerült megkaparintaniuk

A módszerük az volt, hogy az egyikőjük arra ügyelt, senki ne vegye észre őket, amíg a másik belenyúlt az áldozat zsebébe és kivette onnan a pénztárcáját – a benne levő 2.500.-Ft-tal, diákbérlettel, valamint vezetői engedéllyel együtt.

A gyanúsítottak ezt követően a helyszínről közösen távoztak, a pénzt egymás között elosztották, míg a többi okmányt eldobták. Cselekményükkel a két férfi a sértettnek mintegy 12.000.-Ft kárt okozott.

A járási ügyészség a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy mindketten többszörösen büntetett előéletűek, egyikük pedig különös visszaeső.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

A hétvégén majdnem 650 új koronavírus fertőzöttet igazoltak

Következő sztori

Sokan dolgoznak feketén az építőiparban Csongrád-Csanád megyében