Balhé

Többszörösen visszaeső bűnözők a Mars téri tolvajok

Többszörösen visszaeső bűnözők a Mars téri tolvajok

2021. szeptember 6., hétfő
Többszörösen visszaeső bűnözők a Mars téri tolvajok

A múlt héten számoltunk be egy esetről, amiben egy fiatal, padon bóbiskoló férfit raboltak ki a Mars téri buszpályaudvaron a kora reggeli órákban még hétfőn. A rendőrök még a napokban elfogták a két elkövetőt, letartóztatásuk indítványa pedig már a nyomozási bíró előtt van.

https://szegedma.hu/2021/09/kifosztottak-egy-alvo-fiatalt-a-mars-teri-buszpalyaudvaron

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított múlt hétfőn, reggel 4 óra körüli időben Szegeden, a Mars téri buszpályaudvar utasvárójában a kiszemelt áldozatuk mellé ültek. A gyanúsítottak kihasználták, hogy a férfi ittas állapotban volt és ülő helyzetben aludt - így nem vette észre a rossz szándékukat. A sértett belső zsebében levő pénztárcát sikerült megkaparintaniuk

A módszerük az volt, hogy az egyikőjük arra ügyelt, senki ne vegye észre őket, amíg a másik belenyúlt az áldozat zsebébe és kivette onnan a pénztárcáját - a benne levő 2.500.-Ft-tal, diákbérlettel, valamint vezetői engedéllyel együtt.

A gyanúsítottak ezt követően a helyszínről közösen távoztak, a pénzt egymás között elosztották, míg a többi okmányt eldobták. Cselekményükkel a két férfi a sértettnek mintegy 12.000.-Ft kárt okozott.

A járási ügyészség a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy mindketten többszörösen büntetett előéletűek, egyikük pedig különös visszaeső.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.