Szegeden és környékén csak 3 új koronavírusos megbetegedés van, országszerte viszont közel 250

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogyan is alakulnak az új azonosított fertőzöttek számai az utóbbi időben. A statisztika nem tévedett, továbbra is közel 250 fő betegszik meg koronavírussal, de a fekete leves még csak később jön a negyedik hullámmal…

Ma még zajlik a 12 éven felüli kiskorúak körében az iskolákba rendezett oltási kampány, de folyamatosan regisztrálhatják gyermekeiket a szülők az interneten. A Délmagyar megtudta a Szegedi Tankerületi központtól, hogy a környéken összesen 692-en kapnak koronavírus elleni oltást a tankerülethez tartozó intézmények valamelyikében. A gyerekek minden esetben Pfizer oltóanyagot kapnak.

A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A harmadik oltás lehetősége továbbra is nyitott mindenki számára, aki szeretne élni vele. Leginkább az időseknek és az immunhiányos betegségekben küzdőknek ajánlott átgondolni a harmadik vakcina felvételét. Magyarországon 379 ezren vették már fel valamelyik oltóanyagot harmadik védőoltásként, amelynek típusáról minden esetben a kezelőorvos vagy a háziorvos dönt.

Tegnap 247 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 813 040  főre nőtt a számuk. Mindössze egy beteg életét követelte a vírus, így az elhunytak száma 30 061 főre emelkedett.

via koronavirus.gov.hu / Kiemelt kép: Rosta Tibor (MTI)

Előző sztori

Paralimpia: Biacsi Ilona ötödik, Biacsi Bernadett nyolcadik 1500 méteren

Következő sztori

Hármas ikreket vár Rúzsa Magdi, és nagyon boldog