Egészség

Szegeden és a környéken 33 új fertőzött van, országosan növekednek a számok

Szegeden és a környéken 33 új fertőzött van, országosan növekednek a számok

2021. szeptember 24., péntek
Szegeden és a környéken 33 új fertőzött van, országosan növekednek a számok

Tovább csúcsosodik a járványgörbe az esetszámokat tekintve, azonban a halálos áldozatok száma - szerencsére - továbbra sem haladja meg a tíz főt. Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth rádión azt mondta, az átoltottságon múlik, hogy hirtelen robban-e a járvány Magyarországon. Még mindig sokan nem vették fel a vakcinát, de a kormány az oltakozás népszerűsítésén kívül nem tud többet tenni a járvány megfékezése ellen.

https://szegedma.hu/2021/09/orban-viktor-harcol-a-13-havi-nyugdij-kifizetesenek-felgyorsitasaert

Korábbi cikkeinkben már elemeztük az MTI által készített grafikont, amelyen jól megfigyelhető a járvány viselkedése: alacsony visszaesést követően rövid ideig stagnálás észlelhető az esetszámokban, majd hirtelen, ugrásszerű növekedés. Most is épp a görbe teteje felé tartunk, azonban kérdés, hogy hol fog megállni, illetve, hogy a későbbiekben milyen mértékig emelkednek majd a számok.

A beoltottak száma 5 873 523 fő, közülük 5 615 273-an már a második oltását is megkapták, 691 ezren pedig túl vannak a harmadikon. Tegnap 531 új fertőzöttet igazoltak és 6 beteg vesztette életét koronavírusos megbetegedésben, így az elhunytak száma 30 151 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 781 794-en lábaltak ki a kórból, az aktív fertőzöttek száma pedig 8 133 főre emelkedett. Jelenleg 438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Grafikon: MTI

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.