Közélet

Péntekig tart a nyárias meleg

Péntekig tart a nyárias meleg

2021. szeptember 15., szerda
Péntekig tart a nyárias meleg

Szerdán még többnyire napos idő várható. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezhet. Északon és keleten átmeneti zápor kialakulhat. Az ország nyugati felén időnként élénk lehet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Délután még nyárias meleg lesz, de estétől egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, a Dunántúlon zivatarok. Élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. A maximumok 26-31 fok között alakulnak.

Pénteken átvonul hazánkon a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb esőt és zivatarokat. A szél feltámad, délen és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. 20 és 30 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk, északon lesz hűvösebb az idő.

Szombaton északkeleten még lehet kevés zápor, de a legtöbb helyen újra napos idő ígérkezik. Élénk, néhol erős északnyugati szél várható, délután 21-26 fokos maximumokkal. Vasárnap a felhőátvonulások mellett legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki északon, északkeleten. Délután 19-26 fokra számíthatunk, északkeleten lesz hűvösebb.

– olvasható az Időkép oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.