/

Pénteken kezdődik a tizenegy napos Szegedi Vízi Színház

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember harmadikán, pénteken veszi kezdetét a tizenegy napig tartó színházi fesztivál a Tisza partján. Tizenegy fellépő művész és társulat produkcióit mutatják be az előadásokon a Szegedi Pinceszínház tájékoztatása szerint.

A múltat idézi

Korábban 17 éven át szervezték meg a Szegedi Várjátékokat, aminek a hagyományait továbbvivő Szegedi Vízi Színházat tavaly indították útjára. A fesztivál helyszínéül a Tisza belvárosi szakaszát, a Huszár Mátyás rakpartot választották.

A nyitónap délutánján az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház közös, a karantén hónapjai alatt csiszolgatott élőszereplős vásári bábjátékát mutatják be. A Vitéz László és az elátkozott malom című produkcióban Kemény Henrik eredeti szövege elevenedik meg a felnagyított bábszínházi paraván díszletében. Pénteken este pedig még Nagy Szilárd és Ragány Misa akusztikus koncertjét is hallhatja a közönség.

Kísérőrendezvényként az első hétvégén a rendőrség a vízi és közlekedési balesetek megelőzését segítő programján is részt vehetnek az érdeklődők – a legutóbbi tragédiára visszagondolva, ami a városban történt, erre nagy szükség is van.

Produkciók széles skálán

A gyermek- és családi előadások mellett a Szegedi Vízi Színház vendége lesz Vecsei H. Miklós, a Csoóri Sándor költeményei ihlette Párbeszéd, sötétben című koncertszínházával; de itt lesz Földes László Hobo is, aki Ady-estet tart, valamint Joós Tamás énekmondó a Cseh Tamást megidéző, Átlátszó víz legyen című műsorával. A hetényi Csavar színház két interaktív népzenés előadással érkezik Szegedre: Gál Tamás színész és előadóművész Arany János Nagyidai cigányok és Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét dolgozta föl partnereivel.

Hagyomány, hogy a Szegedi Pinceszínház minden évben nyári fesztiválján tartja egyik saját produkciójának premierjét, idén Janik László író és rendező Varga Bálint zeneszerzővel vidám mellett komoly témák egyvelegéből gyúr drogprevenciós, érzékenyítő előadást SQUAD – A banda címmel, melyet a társulat művészei mutatnak be visszatérő gyermekszínészek közreműködésével.

A rendezvénysorozatról további részleteket a Szegedi Pinceszínház weboldalán találhat, ide kattintva.

via MTI / Kiemelt kép: Szegedi Vízi Színház Facebook

Előző sztori

Nem találta vétkesnek a kézilabda-szövetség Nagy Lászlót

Előválasztás
Következő sztori

Rejtélyesen gyűlnek a szignók, Márki-Zay Péter be is szólt miatta a többieknek