Oszvald Marika Szegeden állt saját lábra

– Nagyon szeretem Szeged, egy izgalmas szép város. A középiskola után, de még a főiskola előtt, a családi fészekből kikerülve ebben a városban kellett talpra állnom önállóan. Az első kiesebb feladatot is itt kaptam a színházban, a „Nem élhetek muzsikaszó nélkül” című darabban Brike szerepét játszhattam csodálatos színészekkel, például Dajka Margittal. Tarjánban laktam a színészházban, egy kórista lánnyal. Nagy élmény volt a három tagozatos színházban dolgozni. A főiskola után visszahívtak vendégnek és azóta is nagyon sokat jártam fellépni ide, de most a színházba is visszatértem, ahol a Mágnás Miskában játszom-mesélte Oszvald Marika.

– Ami nem maradhat ki, ha Szegeden vagyok, hogy a Tisza partjára lemenjek. A hangulata a szépsége magával ragad, nagyon szeretem. Na és persze ha itt vagyok, akkor egy jó halászlevet is eszem mindig-mondta mosolyogva.

Névjegy

Oszvald Marika Budapesten született, édesanyja a népszerű szubrett, Halasi Marika volt, édesapja pedig a kiváló bonviván, Oszvald Gyula. Az 1971–1972 évadban a szegedi színházban játszott, mjd a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakának elvégzése a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, amelynek azóta is oszlopos tagja. Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész, megkapta az Erzsébet-díjat, a Hevesi Sándor-díjat. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Előző sztori

Fokker a szántóföldön: felderítőgép katasztrófája, 1931

Képgaléria
Következő sztori

Ilyen volt az I. Szakmafesztivál Szegeden