Szórakozás

Oszvald Marika Szegeden állt saját lábra

Oszvald Marika Szegeden állt saját lábra

2021. szeptember 26., vasárnap
Oszvald Marika Szegeden állt saját lábra

- Nagyon szeretem Szeged, egy izgalmas szép város. A középiskola után, de még a főiskola előtt, a családi fészekből kikerülve ebben a városban kellett talpra állnom önállóan. Az első kiesebb feladatot is itt kaptam a színházban, a „Nem élhetek muzsikaszó nélkül” című darabban Brike szerepét játszhattam csodálatos színészekkel, például Dajka Margittal. Tarjánban laktam a színészházban, egy kórista lánnyal. Nagy élmény volt a három tagozatos színházban dolgozni. A főiskola után visszahívtak vendégnek és azóta is nagyon sokat jártam fellépni ide, de most a színházba is visszatértem, ahol a Mágnás Miskában játszom-mesélte Oszvald Marika.

https://www.youtube.com/watch?v=-lykcoo0b_8

- Ami nem maradhat ki, ha Szegeden vagyok, hogy a Tisza partjára lemenjek. A hangulata a szépsége magával ragad, nagyon szeretem. Na és persze ha itt vagyok, akkor egy jó halászlevet is eszem mindig-mondta mosolyogva.

Névjegy

Oszvald Marika Budapesten született, édesanyja a népszerű szubrett, Halasi Marika volt, édesapja pedig a kiváló bonviván, Oszvald Gyula. Az 1971–1972 évadban a szegedi színházban játszott, mjd a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakának elvégzése a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, amelynek azóta is oszlopos tagja. Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész, megkapta az Erzsébet-díjat, a Hevesi Sándor-díjat. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.