Örökös Bajnokokká avatták Kárász Annát és Kopasz Bálintot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Négy új örökös bajnokot avatott hétfőn a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a dicsőségfalra. A korábbi örökös bajnok Bodonyi Dóra pedig ötkarikát is kapott a márványtáblán a neve mellé.

Tegnap délután a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) új örökös bajnokokat faragott a márványból készült diszőségtáblájára. Ahhoz, hogy valaki felkerülhessen ide, legalább öt világbajnoki címet vagy egy olimpiai/paralimpiai aranyérmet kell, hogy szerezzen. Most a tokiói olimpiai és paralimpiai játékok olimpiai bajnokai kerültek fel a falra, úgy mint Kárász Anna, Kopasz Bálint, Tótka Sándor és Kiss Péter Pál.

A Szövetség által közzétett videó szerint az eseményen gratulációját fejezte ki Hesz Mihály is, a királyszámnak is nevezett 1000 méteres K-1 első olimpiai bajnoka. (1968-ban, Mexikóvárosban szerzett érmet.) Idén Tokióban Kopasz Bálint nyert ugyanebben a számban.

Tótka Sándor K-1 200 méteren ért fel a dobogó csúcsára Tokióban, aki ezzel már szintén az ,,elit klubba” tartozik. Kárász Anna a kajak négyessel diadalmaskodott, melynek másik tagja, Bodonyi Dóra egy ötkarikás kifaragást is kapott a neve mellé. Bodonyira egyébként most félév pihenő vár, mivel nemrég mononukleózist diagnosztizáltak nála, ezért sem vett részt a héten zajló koppenhágai világbajnokságon. A sportolónőket a már visszavonult Szabó Gabriella méltatta.

Kiss Péter Pál mindössze 18 évesen lett paralimpiai bajnok.

Az abszolút leggyorsabb idővel nyert saját számában, a KL1 kategória 200 méterében. 8 éves korában bénultak le lábai a Guillain-Barré-szindróma következtében. Elmondása szerint még most sem hiszi el, hogy paralimpiát nyert.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke a hétfői eseményen köszöntőjében kiemelte, hogy a tokiói volt az idén 80 éves szövetség második legeredményesebb szereplése, 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmemmel megnyerték a sportági éremtáblázatot és a pontversenyt is az olimpián, a paralimpián pedig az első aranyérmüket gyűjtötték be. ,,Ez egyértelműen mutatja a sportág erejét. Gratulálok az új örökös bajnokoknak!” – mondta.

(MTI, Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Facebook-oldala)

Előző sztori

Kézi BL: nem várják négyes döntőbe a Pick Szegedet a szakértők

Következő sztori

EP: Az azonos neműek házasságát minden uniós tagállamnak el kell ismernie