Nem érdemelt vereséget a Szeged-Csanád GA – videó

Hiába támadta végig a mérkőzést a Szeged-Csanád GA, a Szentlőrinc a kevés helyzetéből egyet gólra váltott, így három ponttal távozott a Szent Gellért Fórumból.

Harmadik hazai mérkőzésén a harmadik győzelmére készült Dragan Vukmir együttese, igaz, azt már a találkozó előtt sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű feladat két vállra fektetni a Szentlőrincet, ugyanis az idei szezonban ez még senkinek nem sikerült. Ráadásul a két csapat eddigi négy randevúja alkalmával még egyszer sem született szegedi-siker.

A kék-feketék elszántságát jól jelezte, hogy az első negyed órában három komolyabb sansz is adódott előttük, Dobos Áron nagy kedvvel kezdett, de a befejezésbe rendre hiba csúszott.

A félidő hajrájában egy kavarodás után a korábbi szegedi Miroszlav Grumics elé került a labda, aki köszönte szépen és kilőtte a hosszú alsót – a Szentlőrinc az első valamirevaló lehetőségét gólra váltotta.

A fordulást követően sem változott a játék képe: a Tisza-partiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a vendégek pedig “beparkolták a buszt” a kapujuk elé.

A 60. percben felhördült a Fórum közönsége, ugyanis Gajdos Zsolt egy az egyben vezethette volna Prokopra a labdát, ha Erdélyi nem szabálytalankodik vele szemben hátulról, utolsó emberként. Takács Tamás megkegyelmezett a szentlőrinci védőnek, csak egy sárga lapot adott.

Később ismét a játékvezető került reflektorfénybe: a 75. percben Simon középre ívelését követően Temesvári fejelte le a labdát a mélységből érkező Kovácsnak, aki higgadtan a kapuba gurított. Igen, ám, de a partjelző lest jelzett Temesvári fejesénél. A visszajátszásokból tökéletesen látszik, hogy legalább egy-másfél méterrel belógott az egyik szentlőrinci védő, így szó sem lehetett lesről…

A hajrában a csereként beállt Mervó Bence előtt adódott százszázalékos ziccer, de az utóbbi hetekben ihletett formában védő Molnár-Farkas Tamás bravúrral hárított, így 1-0-s szentlőrinci győzelemmel zárult a találkozó.

A Szeged-Csanád GA legközelebb szerdán, a Budaörs vendégeként javíthat.

Merkantil Bank Liga, 7. forduló
Szeged-Csanád GA – Szentlőrinc SE 0–1 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1500 néző. Vezette: Takács Tamás (Belicza Bence, Tőkés Róbert)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár F. – Ódor (Kóródi, 72.), Tóth G., Temesvári, Mohl – Simon Á., Kovács Milán – Dobos Á. (Gréczi, a szünetben), Horváth K. (Lestyán, 72.), Gajdos – Germán (Haruna, a szünetben). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Szentlőrinc SE: Prokop – Erdélyi, Tamás L., Keresztes, Németh M. – Havas, Kovács Máté (Kiss-Szemán, 62.) – Harsányi (Török L., 62.), Biben (Nagy Zs., 90+1.), Szinanovics (Bányai, 76.) – Grumics (Mervó, 76.). Vezetőedző: Marian Sluka.
Gól: Grumics (43.)

Dragan Vukmir:
 – Amit a Szentlőrinc akart, a három pontot, azt elvitte. Nem azt mondom, hogy a csapat nem küzdött, de meccsek óta a védelmünk mindig összehoz egy gólt, miközben a sok-sok helyzetből nem tudunk egyetlen egyszer sem betalálni. Nagyon szomorú vagyok, de az biztos, hogy a csapatban vannak olyanok, akik kikerülnek majd a keretből.
Marian Sluka:
 – Erre készültünk. Tudtuk, hogy a Szeged hazai pályán a kiváló szurkolói előtt mindig támadófutballt játszik. Az első harminc percben eléggé bátortalanok voltunk, ezt a szegediek megérezték, szépen kombináltak, ezért is kellett felemelnem a hangomat. Innentől sokkal jobban, szervezetten fiutballoztunk, és egy szép támadás révén jutottunk vezetéshez. Türelmesek, szervezettek voltunk, akadt még két lehetőségünk, és a nyomás ellenére nagyon jól álltuk a sarat. Jó, veszélyes futballt mutatott a Szeged, de mi igazi csapatteljesítmény produkálunk.

Előző sztori

Csütörtökig még biztosan marad a 30 fok!

Következő sztori

Kövesse ön is a hőlégballonokat Szegeden!