Politika

Márki-Zay retteg, Pálinkás József kiesett az előválasztásból

Márki-Zay retteg, Pálinkás József kiesett az előválasztásból

2021. szeptember 6., hétfő
Márki-Zay retteg, Pálinkás József kiesett az előválasztásból

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Jelennek adott nagyinterjújában úgy fogalmazott: katasztrofálisnak tartaná, ha Dobrev nyerné az előválasztásokat.

Hódmezővásárhely polgármestere jelenleg azért küzd, hogy eljusson a második fordulóig. Fél évvel ezelőtt még azt nyilatkozna, ha úgy látlja, szívesen visszalép valamelyik jelölt javára, azóta azonban sokat változott a helyzet:

A DK és a Jobbik, azaz Jakab Péter és Dobrev Klára összekapaszkodott, mikor úgy tűnt, hogy az ellenzék többsége Karácsony Gergely köré tömörül. Karácsonyt azonban most a Fidesz támadja, a kampánya Márki-Zay szerint ,,elkényelmesedett", mert ,,egyszer már sikerült legyőznie a Fideszt."

A Fidesz számára az lenne a legkényelmesebb, ha Dobrev nyerne, mivel az ellenzéki sajtó is kiáll mellette, a Jakab Péterrel foyltatott koalíciós kampányukkal pedig jelenleg Karácsonyt gyengítik. A főpolgármester ráadásul Márki-Zay meglátása szerint rosszul mozgósítja a szavazóit, ez pedig sorsdöntő egy kampányban. Nem mondható el ugyanez a DK-ról, akik remekül mozgósítanak.

A polgármester nem tudja, hogy lehet ezt a helyzetet feloldani, de kiemelte:

,,...őszintén rettegek attól, hogy az egyébként tényleg rendkívül tehetséges és szorgalmas Dobrev Klára megnyeri az előválasztást, s akkor mindannyian itt maradunk Orbánnal."

Az Új Világ Néppárt elveszítette miniszterelnök-jelöltjét

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke 2020. október 15-én jelentette be, hogy pártjával, az Új Világ Néppárttal kíván ringbe szállni az ellenzéki előválasztáson. Bár a párt 19 egyéni jelöltjéből 17-en összegyűjtötték a szükséges mennyiségű ajánlást, miniszterelnök-jelöltként neki nem jött össze a 20 ezer szignó. Az ATV Start műsorában erről úgy nyilatkozott: számított rá, mivel nem sok aktivistájuk, és ez elsősorban erőforrás, másodszorban logisztika kérdése volt. Ő maga pedig politikusként nem elég ismert ahhoz, hogy tömegek álljanak sorban a sátrainál.

(via Jelen, ATV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.