Krisztusnak és közösségeknek ad teret a Tágas Tér Fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 8. és 10. között rendezik meg az előadásokkal, koncertekkel és rengeteg közösségi sátorral jelentkező Tágas Tér Fesztivált.

A Tágas Tér kezdeményezés 2015-ben jött létre, az idei már a harmadik fesztivál lesz – nyilatkozta lapunknak Czagány Gábor református lelkész. A kezdeményezés lényege kezdettől fogva az volt, hogy a szervezők egy olyan teretek hozzanak létre, amiben találkozhatnak és megoszthatják egymásnak az értékeiket.

Civilekkel összefogva, egyházi szervezetek teremtették meg ezt a közeget, ezzel is szolgálatot teljesítve Szeged felé ,,mindabból, amink van.”

Bár a rendezvény elsősorban a szegedieknek szól, igazából mindenki megtalálhatja benne a helyet: a kisgyermekek, a fiatalok és az idősek is. A lelkséz elmondása szerint a fesztiválon körülbelül 60-70 sátrat szoktak felállítani, ahol a legkülönbözőbb kezdeményezések vannak jelen, melyek értékközpontúak.

A sátras eseményeken túl koncertek és előadások is várják az érdeklődőket: itt lesz többek között A Férfiak Klubjának alapítója, Bedő Imre is.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon többek között a Szegedi Ökomenikus Gospel Kórus és Zenekar tart jubileumi koncertet az Újszülött Életmentő Alapítvány javára, de itt lesz Malek Andrea, valamint az Eucharist és Mező Misi. A rendezvény sátorban pedig egy egyszemélyes vígjátékot is megtekinthetünk. A rendezvény programjai mindenki számára ingyenesek és vallási felekezettől függetlenül nyitottak bárki számára. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, minthogy vasárnap egyaránt lesz ortodox vecsernye szertartás, valamint protestáns és római katolikus szentmise is.

Előző sztori

Könyvvásár, előadások és portréfotó-kiállítás is lesz a Magyar Könyvkiadók Napján

Következő sztori

Így is lehet, csak veszélyes: a villamos ütközőjére ülve utazott egy férfi!