Egészség

Koronavírus: 841-en fertőződtek meg a hétvégén, 59-en Szegeden és a környékén

Koronavírus: 841-en fertőződtek meg a hétvégén, 59-en Szegeden és a környékén

2021. szeptember 13., hétfő
Koronavírus: 841-en fertőződtek meg a hétvégén, 59-en Szegeden és a környékén

Nem produkáltak meglepő számokat a három nap összesített járványadatai, sőt, talán még alacsonyabbnak is mondhatóak a legutóbbi jelentéshez képest.

https://szegedma.hu/2021/09/mikor-robban-a-jarvany-szegeden-es-kornyeken-23-uj-fertozott-van-orszagszerte-323

Bár Európában, és nagyjából a világon mindenhol a delta variáns okozta járványhullámmal küzdenek, Magyarországon egyelőre a negyedik hullám még lappang - köszönhető ez a kimagasló átoltottsági szintnek. A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy mindegyik vakcina hatásos, és az egyetlen módja a járvány elleni védekezésnek, ha beoltatjuk magunkat. Az esetleges megbetegedés lefolyása így rendkívül enyhe, kórházi ápolásra és lélegeztetőgépre szinte kizárt, hogy rászorul egy olyan koronavírusos beteg, aki rendelkezik védőoltással.

Az elmúlt három napban 873 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 30 098 főre emelkedett. A gyógyultak száma 779 005 fő, de folyamatosan növekszik; az aktív fertőzöttek pedig 6 502-en vannak. Jelenleg 266 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 34-en vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.