Kisétált a műtárggyal a kiállításról, majd a valódi értékének töredékéért értékesítette azt

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most emelt vádat a Hódmezővásárhelyi ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy helyi kiállításról lopott el egy értékes bronzszobrot, majd fillérekért továbbadott rajta – de másik lopással és bántalmazással is vádolják az elkövetőt.

Tavaly augusztus 13-án egy hódmezővásárhelyi művészeti központban rendezett szoborkiállításon vett részt a férfi, ahol a kiállított műtárgyak közül egyszerűen a hátizsákjába rejtett egy bronzszobrot. A tartóoszlopáról leemelte a kétszázezer forint értékű tárgyat, majd kisétált vele az épületből.

Tettét követően még aznap elment egy használtcikk-kereskedésbe, ahol 2.000 Ft ellenében értékesítette a lopott műtárgyat.

Nem elég, hogy az eladónak valótlanul állította, hogy sajátja a műtárgy, az erről kiállított vételi jegyet is aláírta. A lopással okozott 200.000 Ft-os kár a szobor lefoglalásával, majd tulajdonosának történő visszaadásával az eljárás során megtérült.

A vádiratában az ügyészség a vádlott terhére rója azt is, hogy szintén a tavalyi év során egy műszaki áruházból ellopott egy fejhallgatót, továbbá két alkalommal is kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a városban, amikor részegen tettleg bántalmazta a vele szóváltásba keveredett személyeket.

A járási ügyészség a vádlottat minősített lopás bűntettével és vétségével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével valamint két rendbeli garázdaság vétségének elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

Szegedre került a gokart bajnoki cím

Következő sztori

Több, mint negyedórát késnek a trolik a Híd utca felújítása miatt