Sport

Izgalmas meccsen, igazságos döntetlennel kezdte a BL szezont a Pick Szeged

Izgalmas meccsen, igazságos döntetlennel kezdte a BL szezont a Pick Szeged

2021. szeptember 15., szerda
Izgalmas meccsen, igazságos döntetlennel kezdte a BL szezont a Pick Szeged

A szegediek - akik közül csak a horvát Luka Stepancic hiányzott - nagy lendülettel és három góllal kezdtek, hat perc után pedig már 6-1 volt az állás a javukra. A franciák ezt követően felvették a játék ritmusát, egy 5-1-es sorozattal felzárkóztak, majd edzőjük, Patrice Canayer 9-6-nál időt kért. Ennek hatására még hatékonyabban védekezett és pontosabban támadott a Montpellier, kihasználta ellenfele védelmi hibáit, és a 24. percben egyenlített (11-11). A vezetést ekkor még nem tudták átvenni a hazaiak, mert Juan Carlos Pastor időkérése után ismét ellépett kettővel a Szeged, amely a szünetben 15-14-re vezetett, de ehhez Mikler Roland bravúros védései is kellettek.

Sebastian Frimmel a legeredményesebb szegedi játékos volt a BL nyitányon.

A második félidő kilencedik percében vezetett először a házigazda (19-18), amely védekezésben és támadásban is tovább javult. Pastor ismét időt kért, majd az egyik kapuban Mirko Alilovic váltotta Miklert, a másikban pedig az ex-szegedi Marin Sego helyére Kevin Bonnefoi állt be. A kétszeres BL-győztes Montpellier többször is ellépett két találattal, Bonnefoi több bravúrt is bemutatott, így négy és fél perccel a vége előtt már 29-26 volt az állás a hazaiak javára, akik azonban ezt követően már nem szereztek újabb gólt.

A hajrában kapusa - a visszatért Mikler - lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át a vendégcsapat, amelynek sikerült egyenlítenie. Mikler két lövést is védett, ám Dean Bombac nem tudta kihasználni mindezt, mert nem talált be az üresen hagyott hazai kapuba. Az utolsó támadást a franciák vezethették, és mivel Mikler két másodperccel a vége előtt is hárított egyet, a Szeged ponttal távozhat Franciaországból.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, A-CSOPORT

MONTPELLIER HB (francia)–PICK SZEGED 29–29 (14–15)
Montpellier, 3500 néző. V:
Santos, Fonseca (portugálok)
MONTPELLIER:SEGO – Y. Lenne 2, PANIC 3, GUDMUNDSSON 3, Duarte 3, Moscariello 1, Descat 3 (2).Csere:Bonnefoi (kapus), Simonet 3, A. Lenne, Bos 1, Bataille, Pellas 3, Villeminot 2, Wallinius 3, Nacinovic 2.Edző:Patrice Canayer
SZEGED: Mikler – B. RADIVOJEVICS 5 (2), Garciandía 3, Bombac 1, BÁNHIDI 3, Bodó 2, Blonz.Csere:Alilovic (kapus), Gaber 1, FRIMMEL 8 (5), Mackovsek 1, Martins 2, Tönnesen 1, Sostaric 2, Henigman, Ifj. Rosta M.Edző:Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása.4. perc: 0–3. 9. p.: 3–6. 17. p.: 6–9. 24. p.: 11–11. 34. p.: 17–17. 40. p.: 20–18. 45. p: 23–22. 48. p.: 24–24. 56. p.: 29–26
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek:2/2, ill. 8/7

A Szeged pedig jövő szerdán a PPD Zagreb csapatát látja vendégül a második fordulóban, de előtte szombaton 16 órakor a Tatabánya otthonában lép pályára.

(fotó: pickhandball.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.