Hamarosan átadják a felújított tiszaszigeti kerékpárutat

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár héten belül elkészül a tiszaszigeti kerékpárút fejlesztése, amely 38 millió forintból valósul meg – nyilatkozta lapunknak Bartók Csaba, a szegedi Fidesz képviselője.

A képviselő szerint a beruházás igazi koprodukción múlott: a Magyar Falvak Program keretében Tiszasziget egy ,,parányi” összeget nyert, amiből ezt a kerékpárutat nem lehetett volna érdemben felújítani. Így egy szomszédos választókerülettel egyeztetve kellett a projekthez szükséges forrást előteremteni.

A felújított tiszaszigeti kerékpárút szemléje

A kerékpárút néhány évvel ezelőtt készült el, azonban több kritikus szakasza is volt: az út közepén növények kezdtek el nőni, a gyökerek az aszfaltot felnyomták, vagyis közel volt ahhoz, hogy járhatatlan legyen. Az út nem messze van a Mélypont Emlékhelytől, a Szeged környéki kerékpárosok egyik közkedvelt útvonala, ezért is volt kardinális a hibák befoltozása. Az átadásra előreláthatólag két-három hét múlva kerül sor.

Előző sztori

Kormányinfó: nem lesznek járványügyi intézkedések

Következő sztori

Izgalmas meccsen, igazságos döntetlennel kezdte a BL szezont a Pick Szeged