Közlekedés

Hamarosan átadják a felújított tiszaszigeti kerékpárutat

Hamarosan átadják a felújított tiszaszigeti kerékpárutat

2021. szeptember 15., szerda
Hamarosan átadják a felújított tiszaszigeti kerékpárutat

Pár héten belül elkészül a tiszaszigeti kerékpárút fejlesztése, amely 38 millió forintból valósul meg - nyilatkozta lapunknak Bartók Csaba, a szegedi Fidesz képviselője.

A képviselő szerint a beruházás igazi koprodukción múlott: a Magyar Falvak Program keretében Tiszasziget egy ,,parányi" összeget nyert, amiből ezt a kerékpárutat nem lehetett volna érdemben felújítani. Így egy szomszédos választókerülettel egyeztetve kellett a projekthez szükséges forrást előteremteni.

A felújított tiszaszigeti kerékpárút szemléje

A kerékpárút néhány évvel ezelőtt készült el, azonban több kritikus szakasza is volt: az út közepén növények kezdtek el nőni, a gyökerek az aszfaltot felnyomták, vagyis közel volt ahhoz, hogy járhatatlan legyen. Az út nem messze van a Mélypont Emlékhelytől, a Szeged környéki kerékpárosok egyik közkedvelt útvonala, ezért is volt kardinális a hibák befoltozása. Az átadásra előreláthatólag két-három hét múlva kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.