Ha nehezen is, de kötelezőt hozta a magyar válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Ne csak akkor szurkolj, ha nyerünk”

Ez volt a mérkőzés mottója a szurkolóknál. Bizony azért meglátszott, hogy Anglia és Albánia ellen finoman szólva sem úgy alakultak a világbajnoki elejtezők eredményei, ahogy azt várták a magyar szurkolók. A Puskás Arénában erős félház előtt kezdődött a mérkőzés, a szurkolótábor azonban a kapu mögött tömve volt, így a hangulatra sem lehetett panasz.

Most a játékra sem. Az első perctől támadólag lépett fel a magyar válogatott, a hatalmas fölényt a 8. percben sikerült gólra is váltani. Sallai Rolanddal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Szalai Ádám a kapu közepébe bombázta. (1-0)

Gyakorlatilag az andorraiak labdához is alig értek a mérkőzés első felében, a 94 százalékos labdabirtoklási arány ritkán látható adat. A 19. percben jött is az újabb gól, Botka Endre érkezett tökéletesen Schön Szabolcs szögletére és fejelt a jobb alsó sarokba. (2-0)

Sallai Roland harcolta ki az első gól előtt a büntetőt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A félidő hátralévő részében ugyan már nem volt olyan hatalmas nyomás a vendégeken, de ez csupán a helyzetek számának csökkenésében mutatkozott meg, kapura az ellenfél nem volt veszélyes.

A második játékrész elején is az történt a pályán amit a magyar válogatott akart. Futószalagon jöttek is a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de újabb gólt csak nem sikerült rúgniuk. A 66. percben egy a szilveszteri bakiparádékba illő gólt sikerült összehoznia a magyar válogatottnak. Bedobás után könnyelműen elajándékoztuk a labdát, a jobb oldalon, a labda valahogy bekerült a tizenhatoson belülre, ahol lábról, testről pattogott ide-oda a labda mint a flipperben, míg végül Fioláról a magyar kapuban kötött ki. A videóbíró azonban jelezte les volt.

Marco Rossi joggal volt ideges, a válogatott belealudt a meccs végébe. (MTI/Kovács Tamás)

Nincs mit szépíteni, a cserékkel nem hogy frissült volna a magyar válogatott játéka, inkább szétesett és úgy tűnt bele is aludtak a meccsbe. A 82. percben ennek meg is lett az eredménye, egy oldalról érkező szabadrúgás után a hosszún üresen maradt Llovera, aki közelről a magyar kapuba bombázott. (2-1)

A végén ugyan Andorra megérezvén a lehetőséget az egyenlítésre bátran rohamozott, de ez csupán arra volt elég, hogy a kedélyeket borzolja a lelátón, ahol teljes joggal egy-egy füttyszó is hallható volt.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK, 6. FORDULÓ, I-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–ANDORRA 2–1 (2–0)

Budapest, Puskás Aréna, 40 000 néző. V: Obrenovic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Tamás M., 90.), Lang, Szalai A., Fiola – Kleinheisler (Szoboszlai, a szünetben), Nagy Á. (Gazdag, 65.), Schäfer – Sallai R. (Sallói D., a szünetben), Szalai Á., Schön (Nikolics, 74.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ANDORRA: I. Álvarez – San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra, Marc García – Aláez, M. Vieira (Cristian Martínez, 76.), Cervós (Alex Martínez, 76.) – Pujol (I. Lima, 80.), Ricard Fernández (V. Bernat, 80.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Gólszerző: Szalai Á. (9. – 11-esből), Botka (18.), ill. Llovera (82.)

A magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel zárta a szeptemberi selejetezőket, folytatás októberben Albánia ellen hazai pályán, majd Anglia ellen idegenben.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Esküvel kezdődött az új tanév az egyetemen

Következő sztori

Pálinkás szegedi jelöltje szerint az ellenzék a politikai érdektelenségre játszik