Sport

Ha nehezen is, de kötelezőt hozta a magyar válogatott

Ha nehezen is, de kötelezőt hozta a magyar válogatott

2021. szeptember 8., szerda
Ha nehezen is, de kötelezőt hozta a magyar válogatott

„Ne csak akkor szurkolj, ha nyerünk”

Ez volt a mérkőzés mottója a szurkolóknál. Bizony azért meglátszott, hogy Anglia és Albánia ellen finoman szólva sem úgy alakultak a világbajnoki elejtezők eredményei, ahogy azt várták a magyar szurkolók. A Puskás Arénában erős félház előtt kezdődött a mérkőzés, a szurkolótábor azonban a kapu mögött tömve volt, így a hangulatra sem lehetett panasz.

Most a játékra sem. Az első perctől támadólag lépett fel a magyar válogatott, a hatalmas fölényt a 8. percben sikerült gólra is váltani. Sallai Rolanddal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Szalai Ádám a kapu közepébe bombázta. (1-0)

Gyakorlatilag az andorraiak labdához is alig értek a mérkőzés első felében, a 94 százalékos labdabirtoklási arány ritkán látható adat. A 19. percben jött is az újabb gól, Botka Endre érkezett tökéletesen Schön Szabolcs szögletére és fejelt a jobb alsó sarokba. (2-0)

Sallai Roland harcolta ki az első gól előtt a büntetőt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A félidő hátralévő részében ugyan már nem volt olyan hatalmas nyomás a vendégeken, de ez csupán a helyzetek számának csökkenésében mutatkozott meg, kapura az ellenfél nem volt veszélyes.

A második játékrész elején is az történt a pályán amit a magyar válogatott akart. Futószalagon jöttek is a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de újabb gólt csak nem sikerült rúgniuk. A 66. percben egy a szilveszteri bakiparádékba illő gólt sikerült összehoznia a magyar válogatottnak. Bedobás után könnyelműen elajándékoztuk a labdát, a jobb oldalon, a labda valahogy bekerült a tizenhatoson belülre, ahol lábról, testről pattogott ide-oda a labda mint a flipperben, míg végül Fioláról a magyar kapuban kötött ki. A videóbíró azonban jelezte les volt.

Marco Rossi joggal volt ideges, a válogatott belealudt a meccs végébe. (MTI/Kovács Tamás)

Nincs mit szépíteni, a cserékkel nem hogy frissült volna a magyar válogatott játéka, inkább szétesett és úgy tűnt bele is aludtak a meccsbe. A 82. percben ennek meg is lett az eredménye, egy oldalról érkező szabadrúgás után a hosszún üresen maradt Llovera, aki közelről a magyar kapuba bombázott. (2-1)

A végén ugyan Andorra megérezvén a lehetőséget az egyenlítésre bátran rohamozott, de ez csupán arra volt elég, hogy a kedélyeket borzolja a lelátón, ahol teljes joggal egy-egy füttyszó is hallható volt.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK, 6. FORDULÓ, I-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–ANDORRA 2–1 (2–0)

Budapest, Puskás Aréna, 40 000 néző. V: Obrenovic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Tamás M., 90.), Lang, Szalai A., Fiola – Kleinheisler (Szoboszlai, a szünetben), Nagy Á. (Gazdag, 65.), Schäfer – Sallai R. (Sallói D., a szünetben), Szalai Á., Schön (Nikolics, 74.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ANDORRA: I. Álvarez – San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra, Marc García – Aláez, M. Vieira (Cristian Martínez, 76.), Cervós (Alex Martínez, 76.) – Pujol (I. Lima, 80.), Ricard Fernández (V. Bernat, 80.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Gólszerző: Szalai Á. (9. – 11-esből), Botka (18.), ill. Llovera (82.)

A magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel zárta a szeptemberi selejetezőket, folytatás októberben Albánia ellen hazai pályán, majd Anglia ellen idegenben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.