Ferenc pápa nagyon pozitívan értékeli a magyar állam- és kormányfővel tartott találkozót

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2021. szeptember 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója (j) Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje elõtt a Szépmûvészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Középen Áder János köztársasági elnök (takarásban). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Áder Jánossal és Orbán Viktorral tartott találkozót külön kiemelte budapesti látogatásának eseményei közül Ferenc pápa, aki elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről is – számolt be az egyházfővel tartott magánkihallgatásán elhangzottakról Erdő Péter bíboros az MTI-nek szombat este.

A bíboros elmondta:

Ferenc pápa külön kiemelte, valamint “nagyon szívélyesnek és pozitívnak” nevezte a magyar állami vezetőkkel szeptember 12-én zajlott beszélgetést.

“Nagy elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről, amely szerinte a történelem fordulatai közepette is meg tudta élni és meg tudta valósítani, hogy Jézus Krisztus kerüljön a középpontba”- mondta Erdő Péter.

Hozzátette, a vatikáni tudósítók számára pozitív meglepetésnek számított, hogy Budapesten nem “folklorisztikus, vidéki Európát” találtak, hanem “fiatalos légkört, urbánus érzelemvilágot”.

Előző sztori

A Szeged nyerte a megyei póló rangadót

Következő sztori

A szív- és vázizomzatot vizsgáló kutatási program zárult le az SZTE vezetésével