Közélet

Esküvel kezdődött az új tanév az egyetemen

Esküvel kezdődött az új tanév az egyetemen

2021. szeptember 8., szerda
Esküvel kezdődött az új tanév az egyetemen

A gólyaeskü előtt Prof. Dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese tartott sajtótájékoztatót, amelynek fő témája a nemzetközi hallgatók beilleszkedését segítő Orientációs hét volt.

A 2021/2022-es tanév első félévében a Szegedi Tudományegyetemen több mint 1000 új külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait. Velük összesen több mint 4000 nemzetközi hallgató tanulhat a Tisza-parti városban. A gólyák közül legtöbben Iránból, Spanyolországból, Japánból, Kínából és Törökországból érkeznek. A legnépszerűbb kar a nemzetközi hallgatók körében a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar. A nem orvostudományi területeket választó diákok közül a legtöbben a Gazdaságtudományi-, a Bölcsészet-és Társadalomtudományi, illetve az Állam- és Jogtudományi Karra nyertek felvételt.

A Szegedi Tudományegyetem Orientációs héttel támogatja a nemzetközi hallgatók beilleszkedését: kulturális és közösségépítő oktatási célú eseményekkel is várja a hallgatókat, akik – többek között – megismerkedhetnek a Neptun tanulmányi rendszer használatával, a diákigazolvány-igénylésének menetével. Megtudhatják, hogyan kell beiratkozni, kurzusokat felvenni. Az esemény lehetőséget teremt Szeged nevezetességének, hagyományainak és sokszínű kultúrájának megismertetésére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.