KÉPGALÉRIA!

Esküvel kezdődött az új tanév az egyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda délután az SZTE központi épülete előtt tettek esküt az egyetem elsőéves, külföldi hallgatói.

A gólyaeskü előtt Prof. Dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese tartott sajtótájékoztatót, amelynek fő témája a nemzetközi hallgatók beilleszkedését segítő Orientációs hét volt.

A 2021/2022-es tanév első félévében a Szegedi Tudományegyetemen több mint 1000 új külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait. Velük összesen több mint 4000 nemzetközi hallgató tanulhat a Tisza-parti városban. A gólyák közül legtöbben Iránból, Spanyolországból, Japánból, Kínából és Törökországból érkeznek. A legnépszerűbb kar a nemzetközi hallgatók körében a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar. A nem orvostudományi területeket választó diákok közül a legtöbben a Gazdaságtudományi-, a Bölcsészet-és Társadalomtudományi, illetve az Állam- és Jogtudományi Karra nyertek felvételt.

A Szegedi Tudományegyetem Orientációs héttel támogatja a nemzetközi hallgatók beilleszkedését: kulturális és közösségépítő oktatási célú eseményekkel is várja a hallgatókat, akik – többek között – megismerkedhetnek a Neptun tanulmányi rendszer használatával, a diákigazolvány-igénylésének menetével. Megtudhatják, hogyan kell beiratkozni, kurzusokat felvenni. Az esemény lehetőséget teremt Szeged nevezetességének, hagyományainak és sokszínű kultúrájának megismertetésére is.

Előző sztori

Százezreket, sőt milliókat költenek el a szegedi politikusok hirdetésekre a közösségi oldalon

Következő sztori

Ha nehezen is, de kötelezőt hozta a magyar válogatott