Erősödik a migránsáradat? Több, mint 100 illegális bevándorló ellen intézkedtek a környéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 114 migráns ellen intézkedtek tegnap éjszaka, illetve ma Csongrád-Csanád megyében. A határsértőkkel szemben, akik mind csoportokban jutottak Magyarországra, a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el – azaz visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve számos esetben intézkedett: tegnap éjszaka 22:50-kor Ásotthalomnál, majd 23:30-kor Gyálarétnél tartóztattak fel 1-1 csoport migránst, akik 23-an voltak.

Később sem volt eseménytelen a műszakjuk, ugyanis péntek hajnalban Ásotthalmon, Mórahalmon és Gyálaréten összesen négy alkalommal állítottak meg illegális bevándorlókból álló csoportot, akik szíriai, afgán, török, egyiptomi és iraki állampolgároknak vallották magukat.

Fotó: police.hu

Később, már szinte hat órakor reggel, újabb afgán és szír menekültekből verbuválódott csoportot fogtak Ásotthalomnál, amely 23 főt számlált, és nem sokkal 8 óra előtt Kübekháza külterületéről irányítottak vissza 14 határsértőt az ideiglenes határzárhoz.

Kép: police.hu

via police.hu

Előző sztori

Ingyenes különbuszok közlekednek a repülőtérre a Szegedi International Airshow alatt

Következő sztori

Mikor robban a járvány? Szegeden és környékén 23 új fertőzött van, országszerte 323