Élvezzük ki a vasárnapot, mert hétfőn már alig lesz 20 fok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tartós északias áramlással érkezi kegyre hűvösebb levegő hazánk felé, ami hétfőre 15 és 20 fok közötti maximumokra csökkenti a hőmérsékletet.

Vasárnap még az átlagosan kellemes ősz vár ránk, hétfőtől viszont betör a hűvös, mi több, a hideg. Vasárnap még hajnalban északkeleten eshet, napközben pedig a középső tájak ígérkeznek kevésbé felhősnek, máshol gyakrabban befelhősödhet az ég, de számottevő csapadék nem várható. Északi-északnyugati szél lesz jellemző, mely főként a középső országrészben lehet gyakran élénk. Északkeleten 16-18, máshol még 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn azonban megérkezik a hidegfront: főként délen, délnyugaton fordulhat elő nagyobb területen csapadék, délután már csak kisebb záporok lehetnek. A front mögött észak felől újabb adag hűvös levegő érkezik, a délutáni órákban mindössze 15-20 fokot mérhetünk.

Az átlag alatti időjárást remélhetőleg csak csütörtökig kell kibírnunk, addig viszont az éjszakai, hajnali minimumok is elég kemények lesznek: többfelé megjelenhetnek az 5 fok körüli, illetve 5 fok alatti minimumok, a derült, szélcsendes völgyekben akár talajmenti fagy is bekövetkezhet.

(via Időkép)

Előző sztori

Kopasz Bálint ezüstérmes a kajak-kenu vb-n!

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Vízilabda: Magabiztos továbbjutás a BENU Kupában