Közélet

Csongrád-Csanád megyének is lesz saját tortája

Csongrád-Csanád megyének is lesz saját tortája

2021. szeptember 23., csütörtök
Csongrád-Csanád megyének is lesz saját tortája

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2021. június 4-én, Trianon 101. és a megye névváltoztatásának első évfordulója alkalmából hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt.

A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben a nevezett tortákból járásonként választja ki anonim módon a zsűri a nyertes tortát, majd a második körben a járások nyertes tortái mérettetnek meg. Az előre meghatározott értékelési szempontok szerint a zsűri döntése alapján 8 torta jut tovább a döntőbe: járásonként egy-egy, a szegedi járásból pedig kettő. Közülük kerül ki végül a megye legjobbja.

KRATÍV CUKRÁSZOK ELŐNYBEN

A nevező cukrászoktól olyan új, kreatív alkotásokat várnak, melyekben a Csongrád-Csanád Megye jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet. A szakmai zsűri az anonim zsűrizési kör után javaslatot tesz a továbbjutó torták készítőinek, akik majd a döntőre már ezek alapján tudnak felkészülni.

A döntőben a zsűri előtt, élőmunkával kell majd elkészíteniük a versenyzőknek a tortákat, ahol a zsűri ellenőrizni fogja a technológiát és a receptek pontos betartását. A magyar cukrászok híresek a kreativitásukról, így a szervezők és a zsűri reméli, hogy ebben a versenyben is minél többen megmérettetik majd magukat.

A nevezéseket november 15-ig várják a megyetorta@csongradcsanad.hu e-mail címre. A nevezési lap mellé csatolni kell a receptet, az elkészítés pontos technológiai leírását, valamint a tételes, teljes árkalkulációt is. A versenyre csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nem. Minden versenyző maximum 2 tortával nevezhet.

A megye tortájának nagyközönség előtti bemutatására 2022-ben Ópusztaszeren kerül majd sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.