Csongrád-Csanád megyének is lesz saját tortája

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 2021. június 4-én, Trianon 101. és a megye névváltoztatásának első évfordulója alkalmából hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt.

A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben a nevezett tortákból járásonként választja ki anonim módon a zsűri a nyertes tortát, majd a második körben a járások nyertes tortái mérettetnek meg. Az előre meghatározott értékelési szempontok szerint a zsűri döntése alapján 8 torta jut tovább a döntőbe: járásonként egy-egy, a szegedi járásból pedig kettő. Közülük kerül ki végül a megye legjobbja.

KRATÍV CUKRÁSZOK ELŐNYBEN

A nevező cukrászoktól olyan új, kreatív alkotásokat várnak, melyekben a Csongrád-Csanád Megye jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet. A szakmai zsűri az anonim zsűrizési kör után javaslatot tesz a továbbjutó torták készítőinek, akik majd a döntőre már ezek alapján tudnak felkészülni.

A döntőben a zsűri előtt, élőmunkával kell majd elkészíteniük a versenyzőknek a tortákat, ahol a zsűri ellenőrizni fogja a technológiát és a receptek pontos betartását. A magyar cukrászok híresek a kreativitásukról, így a szervezők és a zsűri reméli, hogy ebben a versenyben is minél többen megmérettetik majd magukat.

A nevezéseket november 15-ig várják a megyetorta@csongradcsanad.hu e-mail címre. A nevezési lap mellé csatolni kell a receptet, az elkészítés pontos technológiai leírását, valamint a tételes, teljes árkalkulációt is. A versenyre csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nem. Minden versenyző maximum 2 tortával nevezhet.

A megye tortájának nagyközönség előtti bemutatására 2022-ben Ópusztaszeren kerül majd sor.

Előző sztori

Hétvégére visszatér a vénasszonyok nyara

Következő sztori

Ezért van káosz a szegedi utakon reggel