Illegális bevándorlás

Csak ma közel 200 határsértő ellen intézkedtek

Csak ma közel 200 határsértő ellen intézkedtek

2021. szeptember 11., szombat
Csak ma közel 200 határsértő ellen intézkedtek

A déli határvidéken úgy tűnik, élénkké válnak a dolgok, ugyanis az utóbbi hetekben sorra dőlnek meg a rekordok a migránsok számát illetően. Persze a 2015-ös menekültáradathoz viszonyítva - szerencsére - közel sem vagyunk olyan rossz helyzetben, a határt védő egyenruhások napról napra küzdenek a határsértők ellen.

Már hajnalban intézkedtek

A nap még fel sem kelt, de szám szerint 69 illegális bevándorló ellen intézkedtek megyénkben a határőrök, készenléti rendőrök és honvédek. Apátfalva, Ásotthalom és ezúttal Ruzsa sem maradt ki a sorból: utóbbinál egy terepjáró sofőrjét igazoltatták volna, amikor az kipattant a kocsiból és kereket oldott, mire a rendőrök 12 migránst találtak az autóban.

Fotó: police.hu

Az utóbbi időben Gyálarét is népszerű helyszíne a határsértőkből verbuválódott csoportoknak. Ma délelőtt összesen 56 menekültet tartóztattak fel Szeged ezen külterületén, melyből 49 szír, 7 fő pedig iraki állampolgárnak vallotta magát - de személyazonosságukat és az országban való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, így az ideiglenes biztonsági határzárhoz vezették őket.

Az Ásotthalom-Mórahalom-Ruzsa tengely

A három említett település körzeteiben találtak további 40 illegális bevándorlót, három csoportba verődbe. Többségük szíriaiként, irakiként és palesztinként próbálták meg magukat azonosítani, sikertelenül. Az ő esetükben is a magyar jogszabályoknak eleget téve cselekedtek az egyenruhások.

via police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.