Búcsúzott a Szedeák a nemzetközi kupától

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A keddi történelmi Szedeák-siker után mindössze húsz órával a magyar csapatnak ismét pályára kellett lépnie, és a kevés pihenés látszott is a játékán. Nagyon sok volt a pontatlan dobás, ezt kihasználva az ellenfél 11-0-ra elhúzott, az első negyed után pedig már 25-7-re vezetett.

Az első rövid szünetben rendezte sorait a magyar csapat, játékosai a folytatásban pontosabban céloztak és hatékonyabban védekeztek, ennek köszönhetően hét pontra felzárkóztak, a nagyszünetben pedig 41-30-as hátrányban voltak.

Több eladott labdája, de több lepattanója is volt a Bayreuthnak, amelynek előnye a harmadik felvonás közepén négy, majd három pontra csökkent. Mindkét oldalon egyre több hárompontos született, a negyedik negyed közepén 64-63 volt az állás, innen azonban – remek védekezésüknek köszönhetően – ismét elhúztak 15-tel a németek, akik a hajrában magabiztosan kosárlabdáztak, és végül hét ponttal nyertek-így a Szedeák idén nem juthat főtáblára a nemzetközi kupában.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szegediek amerikai légiósa, Tayler Anthony Persons volt 25 ponttal, csapat- és honfitársa, Justin Alston 22 pontig jutott.

Medi Bayreuth (német) – Naturtex-SZTE Szedeák 84-77 (25-7, 16-23, 16-23, 27-24)

Előző sztori

Kormányinfó: az iskolákban nem lesz „csiki-csuki bezárósdi”

Következő sztori

Egy nevezetes nap: Borszűrő Szent Mihály, az őszjelző