Egészség

Berobban a vírus? Egy nap alatt másfélszeresére nőtt az új fertőzöttek száma!

Berobban a vírus? Egy nap alatt másfélszeresére nőtt az új fertőzöttek száma!

2021. szeptember 22., szerda
Berobban a vírus? Egy nap alatt másfélszeresére nőtt az új fertőzöttek száma!

Tegnap még "csak" 289, mára 500 feletti új koronavírus fertőzöttet igazoltak Magyarországon. Úgy tűnik, egyre közelebb van a sokat emlegetett negyedik hullám...

https://szegedma.hu/2021/09/szegeden-es-a-kornyeken-csak-8-orszagosan-289-az-uj-fertozott

Az ugrásszerű emelkedés a napi esetszámokban tulajdonképpen borítékolható volt, hiszen Európa többi részén már ennél is rosszabb a járványhelyzet. Magyarország - köszönhetően a nagy átoltottsági hányadnak - jól tartja magát, de a szakértők egyetértenek abban, hogy elkerülhetetlen a negyedik hullám berobbanása hazánkban is. Azonban pozitív jelnek tekinthető, hogy a megnövekedett esetszámok ellenére a halálos áldozatok száma továbbra sem növekszik: mi sem bizonyítja jobban az oltás hatékonyságát.

Tegnap 501 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 2 beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 781 138-an gyógyultak fel a fertőzésből, az aktív fertőzöttek száma pedig 7740-re emelkedett. Jelenleg 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.