Berobban a vírus? Egy nap alatt másfélszeresére nőtt az új fertőzöttek száma!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap még “csak” 289, mára 500 feletti új koronavírus fertőzöttet igazoltak Magyarországon. Úgy tűnik, egyre közelebb van a sokat emlegetett negyedik hullám…

Az ugrásszerű emelkedés a napi esetszámokban tulajdonképpen borítékolható volt, hiszen Európa többi részén már ennél is rosszabb a járványhelyzet. Magyarország – köszönhetően a nagy átoltottsági hányadnak – jól tartja magát, de a szakértők egyetértenek abban, hogy elkerülhetetlen a negyedik hullám berobbanása hazánkban is. Azonban pozitív jelnek tekinthető, hogy a megnövekedett esetszámok ellenére a halálos áldozatok száma továbbra sem növekszik: mi sem bizonyítja jobban az oltás hatékonyságát.

Tegnap 501 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 2 beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 781 138-an gyógyultak fel a fertőzésből, az aktív fertőzöttek száma pedig 7740-re emelkedett. Jelenleg 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Programokkal telik meg hétvégén az Agóra

Következő sztori

Teljes közlekedési káosz Szegeden: sávlezárás miatt elesett a Bertalan híd