Egyetem

Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai!

Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai!

2021. szeptember 2., csütörtök
Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai!

Két SZTE-s csapat is dobogóra állhatott a legjobb hazai hallgatói startupok versenyén Kápolnásnyéken. A Hungarian Startup University Program záró eseményére, az úgynevezett Demo Day-re a program során megalkotott több mint 2000 ötletből a 10 legjobb kapott meghívást. A kiválasztott csapatok jól ismert befektetők előtt prezentálhatták projektjeiket.

A Demo Day, a Hungarian Startup University Program záró eseménye olyan megjelenési lehetőség, amelyre a programban részt vevő csapatok mindegyike vágyik. A részvétel azonban csak a legjobbaknak adatik meg, ezért idén is csupán 10 projekt kerülhetett be a döntőbe. A kiválasztásnál figyelembe vették az ötletek újdonságtartalmát, a bennük rejlő piaci potenciált, a projektek kidolgozottságát és a startup csapat összetételét, együttműködését is.

Az elit 10-es végül neves szakemberekből álló zsűri előtt tarthatott prezentációt. Az idei Demo Day szakmai zsűrijében a magyar startup ökoszisztéma meghatározó szakértői és befektetői kaptak helyet. A kápolnásnyéki DFT-Eseményközpontjában a hallgatói csapatok 3 perces prezentációkban mutatták be ötleteiket, amelyeket 7 perces kérdezz-felelek követett a zsűri részéről.

A TOP10-es listára a Szegedi Tudományegyetemről két csapat is felkerült.A Cashier Basket a második, aReFilamer pedig a harmadik helyen zárt.

ReFilamer projektjének lényege egy olyan költséghatékony eszköz, amely az otthon található műanyag hulladékból (elsősorban műanyag palackokból) állít elő 3D nyomtatáshoz használható filamentet. Ez az ötlet kiválóan illeszkedik a ZÖLD SZTE vonulatba, mivel környezetbarát technológia.

A Cashier Basket csapatának ötlete egy olyan okos bevásárlókocsi, ami a vásárlás során már végösszeget számol a kosárba tett termékekből, így elkerülhető a kasszánál való ki-bepakolás és a sorban állás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.