Az idén több, mint 66 ezer látogatója volt a Szegedi Szabadtéri Játékoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Világhírű Broadway-produkciókkal, hazai újdonságokkal és kacagtató vígjátékokkal teli évadot zárt az idén jubiláló Szegedi Szabadtéri Játékok. Az ország legnagyobb szabadtéri színháza ebben az évben is kiemelkedő látogatói számmal büszkélkedhet: 28 estén át több mint 66 ezren élhették át a csillagtetős éjszaka élményét.

Megüresedett a Dóm tér

Az utolsó kamion is elhagyta a Dóm teret, elszállították a Szegedi Szabadtéri hatalmas nézőterének és színpadának összes elemét. Bár szívszorító a nyüzsgő nyár után a csupasz macskakövek látványa, mégis boldogan összegez a vezetőség, hiszen örömteli évadot tudhat maga mögött a 90 éves Játékok.

Az Ajándékkoncert szimfonikus zenekari koncert. Fotó: Szabó Luca, Németh György / Szegedi Szabadtéri Sajtó

Visszatérő és premier darabok

A kerek évforduló nyitóestjeként az Ajándékkoncert szimfonikus zenekari koncertet láthatták a nézők, majd harmincöt év után visszatért magyarországi ősbemutatójának helyszínére a Jézus Krisztus Szupersztár. A Madách Színház produkciója Szirtes Tamás rendezésében elsöprő sikert aratott, a közönség öt estén át vastapssal jutalmazta Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű darabját. Hazai újdonságként a budapesti premier után vidéki városok közül elsőként Szegeden mutatták be a Puskás Ferenc életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó Puskás, a musicalt.

A monumentális előadásban több mint 100 szereplőt, artistaprodukciókat és tűzijátékot is láthattak a nézők, igazi sztárparádéval.

Az Apáca Show című musical. Fotó: Szabó Luca, Németh György / Szegedi Szabadtéri Sajtó

Az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes Tánc-Ünnep című előadása valódi korokon átívelő, összművészeti estet varázsolt a Dóm térre, majd a 2018-as évad egyik közönségkedvence, az Apáca Show fergeteges soul- és diszkódallamai zengték be a teret. A hazai sztárokkal teli musical idén tripla telt házzal tért vissza Szegedre. Az évad talán legjobban várt darabja, a West Side Story hat estén át nyűgözte le a közönséget.

Alföldi Róbert rendezését – melyben a hazai színházi élet sztárjai kaptak főszerepet – már a premier előtt az év musicalbemutatójaként emlegették.

Vígjátékok a Ligetben

A Dóm tér mellett a különleges atmoszférájú Újszegedi Szabadtéri Színpadon is sokszínű repoertoárral találkozhattak a nézők. A csaknem 1300 fős játszóhelyen a Játékszín Kölcsönlakás című vígjátéka, majd Juronics Tamás rendezésében a Szöktetés a szerájból című vígopera érkezett a liget fái közé. Idén sem maradhatott el a Moliére-komédia, ezúttal a Herczeg T. Tamás rendezte Scapin furfangjait mutatták be, mások mellett Koltai Róbert és Cserna Antal főszereplésével. A nevetésé volt a főszerep a Nők az idegösszeomlás szélén című musical estéin is, ahol vérpezsdítő latin zenétől voltak hangosak a forró nyári éjszakák.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – a tavalyi évhez hasonlóan – két estén át a Dumaszínház humoristái is garantálták az önfeledt szórakozást: Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám önálló esttel nevettette meg a nézőket.

A West Side Story című musical. Fotó: Szabó Luca, Németh György / Szegedi Szabadtéri Sajtó

via Szegedi Szabadtéri Sajtó. / Kiemelt kép: Szabó Luca, Németh György / Szegedi Szabadtéri Sajtó

Előző sztori

Marad a hitelmoratórium, de nem mindenkinek

Következő sztori

Több mint egy millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt