Balhé

Árokba hajtott a lopott autóval

Árokba hajtott a lopott autóval

2021. szeptember 7., kedd
Árokba hajtott a lopott autóval

Csongrádon egy férfi nem is egy, hanem rögtön két autót lopott a múlt héten, azonban a pancser tolvaj menekülés közben az árokba hajtott az egyik eltulajdonított gépjárművel. A Csongrádi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartótatásának elrendelését.

Múlt hétfőn a késő délutáni órákban történt az első eset, amikor a férfi a tulajdonos háza elől lopta el az autóját Csongrádon. A gyanúsított azt használta ki, hogy a kocsi nyitva parkolt az utcán, ráadásul még az indító kulcs is benne volt. Nem csupán a gépjárművet, aminek értéke 1,3 millió forint, hanem a forgalmi engedélyt és a sértett készpénzét - 120 ezer forintot - is magával vitte, ugyanis azok a kocsiban voltak.

Hogy akciója eredményesebb legyen, leszerelte a rendszámtáblát is az autóról, azonban a nyomozás során a rendőrség megtalálta és visszaszolgáltatta a lopott járművet a jogos tulajdonosának.

Nem várt sokáig a következő bűntettel a férfi, két napra rá, azaz szeptember elsején elhatározta, hogy lop egy másik autót is, mivel a sajátja megrongálódott. Szintén Csongrád belterületén, reggel 9 órakor, a vakmerő férfi odalépett egy parkoló autóhoz, amelynek még a motorja is járt és a tulajdonosa csupán néhány méterre volt tőle: a gyanúsított bepattant a kocsiba és azonnal el is hajtott azzal. A 800 ezer forint értékű gépjárművet körözés alá vonták, és másnap ellenőrzés alá is akarták vonni a rendőrök, a férfi azonban menekülőre fogta.

Az üldözés végét egy szerencsétlen manőver okozta: a pancser tolvaj belehajtott az árokba a lopott gépjárművel, ennek következtében az autó meg is rongálódott.

A járási ügyészség a két rendbeli lopás bűntette és az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy többszörösen büntetett előéletű, valamint a bűncselekményeket ellene folyamatban levő büntető eljárás hatálya alatt követte el.

Kiemelt képünk illusztárció!

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.