Alsó hangon 130 millióba kerül az ellenzéki előválasztás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Előválasztási Bizottság összeállította az ellenzéki előválasztás költségvetését, amely 130 millió forintot fog kitenni – derül ki a közleményükből.

A hat ellenzéki párt közös kommünikéjében leszögezték, hogy a kormánymédiában megjelent hírek – amelyek szerint több milliárd forintra rúghat az ellenzéki előválasztás költsége – nem igazak, a pártok megállapodása szerint ugyanis legfeljebb 160 millió forintig növelhető az összeg – ebben persze nincs benne az, hogy az egyéni képviselőjelöltek, valamint a miniszterelnök-jelöltek mennyit költenek majd a kampányra.

Az ellenzéki pártok azt írták, hogy elsősorban a jövő évi általános választásokra készülnek, ezért „a lehető legalacsonyabb áron a lehető legnagyobb választási részvételt biztosító lebonyolítást tartották szem előtt a költségvetés tervezésekor”.

Kiemelték: a választást kizárólag önkéntes munkaerővel bonyolítják le, eszközökből viszont hiány van, ezekből be kellett szerezni újakat.

Többek között 400 sátrat, 800 tabletet, 500 asztalt, 1200 széket és több millió szavazólapot szerzett be közösen a hat párt – közölték.

Az előválasztás teljes költségvetése így körülbelül 130 millió forint lesz, de a rendelkezésre álló összeg az előválasztás adománygyűjtésének sikerétől függően akár még nőhet is. Eddig 1,7 millió forint folyt be a gyűjtés révén. A költségvetéshez szükséges forrásokat a pártok egyenlő arányban biztosítják majd – írták a közleményben.

Előző sztori

Ötezer gumikacsa versenyzett a Tiszán

Következő sztori

Veronika nővér és „fegyvere”, a merőkanál