Visszatér idén és hosszabb lesz a szőregi Bánya BBQ és Blues fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2020-as év sikerei után a szervezők egy hosszabb és nagyobb Bánya BBQ & Blues fesztivált álmodtak meg. A közönség szeptember 10-én és 11-én két napon át élvezheti az italokat, a BBQ ételeket és a koncerteket – a blues mellett idén már jazzt is – írják a szervezők sajtóközleményükben.

A fesztivál gerincét idén is a szombati hamburger és oldalas verseny adja. A verseny köré a szervezők profi körülményeket építenek, a szabályzat és a zsűrizés a hivatalos versenyekkel közel megegyező, de ezzel együtt egyedi, családias hangulatot szeretnének teremteni. A megmérettetésre nem csak a profikat, de azokat az amatőröket is várják, akik még nem álltak zsűri előtt.

A Bánya BBQ & Blues zenei palettája egyszerre szeretne kellemes aláfestést nyújtani az ételek-italok mellé és elkényeztetni a blues rajongókat.  A fellépők közül idén visszatér Benkő Zsolt, a Simple Blues Band és Bíró János, hozzájuk csatlakozik a BLUES from HELL, a Mohai Tamás Band és Tóth Bagi Csaba.

A szervezők 2021-ben pénteki nappal bővítették a fesztivál programját, ahol a legfinomabb italoké és ételeké lesz a főszerep, estére pedig Blaho Attila jazz koncertje várja a látogatókat. Szombaton a verseny és a koncertek mellett délelőtt a Gastro-Mini gyermekeket vezet be a sütés-főzés világába, míg a kezdő és haladó BBQ-sok egy szakmai workshopot hallgathatnak meg.

A rendezvény ingyenesen lesz látogatható a szőregi Monti Sándor parkban – ismertebb nevén, a Bányában. A BBQ versenyre augusztus 25-ig a rendezvény közösségi oldalán megtalálható formanyomtatvány kitöltésével lehet.

Előző sztori

Algyőn fogadták Kárász Anna és Kopasz Bálint olimpiai bajnokokat

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

A Szabadtéri 90 éve elevenedik meg a Klauzál téren