Tűzesetekhez és viharkárokhoz riasztották csütörtökön a tűzoltókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kisteleken és Dócon tűzesetekhez, a megyében több viharkárhoz vonultak a megye tűzoltói – írja a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem.

Csütörtök reggel Dóc közelében palafedésű melléképület harminc négyzetméteres helyisége égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik munkáját a sándorfalvi és csengelei önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport segítette.

Kistelek közelében az 5. számú főút mellett fenyőerdő aljnövényzete égett három hektár területen. A tüzet a szegedi, a kisteleki, a kiskunmajsai és a kiskunfélegyházi hivatásos, a kisteleki önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport oltotta el a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett.

Csütörtökön közel harminc viharkárról érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes térségéből indult a legtöbb segélyhívás. A legtöbb helyen kidőlt fák és lehasadt faágak akadályozták a közutak forgalmát. Volt, ahol a távvezetékeket rongálták meg a nagy méretű lehasadt ágak. A megye hivatásos tűzoltóinak munkáját az önkéntes tűzoltó egységek segítették. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Előző sztori

Veteránautók róják Szeged utcáit a jövő hétvégén

Következő sztori

Gyurcsány szerint nem a “kocsmanácik” veszélyesek!