Közlekedés

Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

2021. augusztus 14., szombat
Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken szombat délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható - közölte a rendőrséghonlapján.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival utazóknak mindkét irányban háromórás várakozásra kell számítaniuk. A határátkelő belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépő oldalon egyórás a várakozás.
A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között a röszkei közúti határátkelőhelyet csak a belépő forgalom használhatja.


Intenzív a forgalom az augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemelő ásotthalmi közúti átkelőnél, ahol mindkét irányban egyórás a sor. A gyorsabb határátlépés érdekében a rendőrség javasolja kisebb átkelők választását. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő reggel 7-től 19 óráig fogad utasokat.
A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániába tartóknak egy, az onnan érkezőknek kettő órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél a belépő oldalon egyórás a sor. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is igénybe vehetik.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.