Közlekedés

Több mint egymillióan vonatoztak már le a Balatonra idén!

Több mint egymillióan vonatoztak már le a Balatonra idén!

2021. augusztus 8., vasárnap
Több mint egymillióan vonatoztak már le a Balatonra idén!

Már több mint egymillióan utaztak a Balatonra a MÁV járatain az idei főszezonban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap.

Schanda Tamás hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország egyik legfontosabb idegenforgalmi célpontja egyre kényelmesebben és gyorsabban legyen elérhető. Tájékoztatása szerint

az utasok kétharmada a déli partra, harmaduk az északira tart, a Balatonhoz vonatozók száma pedig több mint ötödével múlja felül a tavalyi adatot, és megegyezik a 2019-es forgalommal.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a dél-balatoni vasútvonal teljes felújítása után idén nyárra az északi parton is elkészült az első szakasz villamosítása Balatonfüredig.

A vasúttársaság már három emeletes motorvonatot közlekedtet a Balatonra, és bővítette IC-járatai számát, valamint kerékpáros utazási szolgáltatásait is.

A kormány egyébként a balatoni térség közlekedésének fejlesztésére összesen 300 milliárd forintot fordít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.