“TARTOZIK a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal Norvégia” – állítja a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország nem fogadja el Norvégia “diktátumát”, és a kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel. Szerintük “a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet” – áll a közleményben.

A kormány a hét pályázóból bárkit hajlandó volt elfogadni a “Soros György által támogatott” Ökotárson kívül, Norvégia viszont ragaszkodott a “Soros-szervezethez”, és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt

– írták.

Norvégia ezzel megsérti az EGT-tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el – tették hozzá.

“Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak” – írta közleményében a Miniszterelnökség.

Az ügyről tegnap ebben a cikkben számoltunk be miután az oslói külügyminisztérium kijelentette: Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014–2021-es forrásai.

VIDEÓK
Előző sztori

Lemaradt a hajnali magyar éremesőről? Ide kattintva mindent visszanézhet!

Következő sztori

DURVA zivatar csaphat a megyére, kiadták a harmadfokú riasztást!