Sport

Parakólimpia: Osváth Richárd ezüstérmes tőrben

Parakólimpia: Osváth Richárd ezüstérmes tőrben

2021. augusztus 28., szombat
Parakólimpia: Osváth Richárd ezüstérmes tőrben

Osváth Richárd ezüstérmet nyert a tőrözők A kategóriájában szombaton a tokiói paralimpián. A londoni paralimpián harmadik, Rióban második, 2017-ben világbajnok Osváth - akinek merev a jobb térde - három győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, majd a negyeddöntőben 15-14-re verte Emanuele Lambertinit úgy, hogy az olasz már 10-4-re is vezetett ellene.

Az elődöntőben az orosz Nyikita Nagajevvel könnyedén bánt el, majd a döntőben a kínai Szun Kanggal vívott, akit öt éve az elődöntőben legyőzött. Ezúttal azonban nem találta rajta a fogást, 15-7-re kikapott tőle. A Törekvés SE 36 éves vívója a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte. Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön Veres Amarilla győzött párbajtőrben (A), szombaton pedig, pár órával korábban az asztaliteniszező Szvitacs Alaexa (S9) bronzzal fejezte be szereplését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.