Szórakozás

Pár nap és kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok

Pár nap és kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok

2021. augusztus 18., szerda
Pár nap és kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok

1968-ban – a Woodstock megrendezése előtt egy évvel – „trapéznadrágos virággyerekek” szerte az országból indultak Szegedre, hogy részt vegyenek az akkor indult Szegedi Ifjúsági Napokon, hazánk első zenei fesztiválján. Az azóta eltelt, több mint 50 évben minden nyáron – különböző helyszíneken ugyan – a SZIN biztos pontot jelentett a hazai fesztiválozóknak. 2020-ban a járvány elsöpörte a rendezvényt, de idén ismét tombolhatunk a Tisza parton.

„Most mintegy 100 zenekart és előadót jelentünk be, köztük a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Tankcsapda, a Wellhello, Ákos, Rúzsa Magdi, a Kiscsillag, az Irie Maffia, és jön a Carson Coma és a Csaknekedkislány is” – sorolja Kolonics Erika, a SZIN főszervezője a fellépőket.

A legerősebb hazai felhozatalban lesz Zenevonat Szuperkoncert, az LGT sztárjaival, a hazai szcéna legjobbjai és megannyi feltörekvő tehetség a korosztályok széles skálájának igényét kielégítve – teszi hozzá a főszervező. „Olyan koncertfolyamot állítottunk össze, amivel meg szeretnénk köszönni a közönségünk eddigi türelmét, emlékezetessé tenni a nyár utolsó pillanatait és nem utolsó sorban minél több magyar zenekarnak lehetőséget adni, hogy a hosszú kihagyás után végre színpadra állhassanak” – zárja a bejelentést Kolonics, hozzátéve, hogy hamarosan csatlakozik jónéhány hazai fellépő a mostani sorhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.