Közélet

Orbán: Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni

Orbán: Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni

2021. augusztus 22., vasárnap
Orbán: Száguld a gazdaság, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni

Orbán Viktor azt mondta: ha mindenki még egy embert meggyőz, akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval.

"Mindenkit be tudunk oltani, 8 millió vakcina van a raktárainkban"

- jelentette ki a miniszterelnök, hangsúlyozva: ha valaki jelentkezik, az egy héten belül biztosan megkapja az oltást.

Magyarországot sem fogja elkerülni a negyedik hullám. A kormány egész nyáron dolgozott, hogy felkészítse az országot a negyedik hullámra, folyamatosan üléseztek az operatív törzsek - emelte ki. Megszervezték az iskolai oltásokat, elindították a harmadik körös oltásokat.

500-ból 1

Már sok adat rendelkezésre áll arról, hogy mennyire hatékony az immunizálás. Ötszáz beoltottból egy fertőződik meg és a betegség lefolyása nála is enyhébb, mint az oltatlanoknál. Érdemes tehát bízni a vakcinákban. A vírussal szemben az oltás működik, a maszkviselés és az elkülönülés nem . "Csak az oltás ment életet" - mondta a miniszterelnök. Hangsúlyozta: mivel a tapasztalat az, hogy a maszkviselés hatékonysága csekély volt, a vakcináé viszont elsöprő erejű, szeptember 1-jétől újabb nagy oltás melletti kampányt indítanak.

56 ezer forintos nyugdíjprémium

A miniszterelnök a műsorban arról is beszélt, hogy "száguld a gazdaság", ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ. Orbán Viktor

jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

Hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most.

Itt meg is lehet hallgatni, miról beszélt még a magyar miniszterelnök:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.