Megint egyre több koronavírusos fertőzött van!

Tegnap 86-an voltak, ma már 104-en az új fertőzöttek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Világszerte tombol a delta variáns, amely az eddigi koronavírus változatokhoz képest sokkal gyorsabban és agresszívabban terjed. Magyarország kiváló átoltottsági rátával rendelkezik, ennek ellenére az intő jelekre érdemes nekünk is odafigyelnünk: növekedésnek indultak az esetszámok.

Már az EU több államában újra szigorításokat vezettek be a pandémia újabb hulláma miatt, továbbá sok balkáni országban is léptek már a vírus megfékezése érdekében. Magyarországon egyelőre mind a halálozási, mind az esetszámok alacsonyak, azonban az utóbbi héthez képest megfigyelhető a növekvő tendencia az újonnan azonosított megbetegedésekben.

Tegnap 104 új fertőzöttet igazoltak,és elhunyt egy beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 765 952 fő. Az aktív fertőzöttek száma 14 326 főre csökkent, közülük 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 14-en vannak lélegeztetőgépen. 

Hazánk először engedélyezte az Európai Unió országai közül a harmadik vakcina beadásának lehetőségét, amivel tovább lehet növelni a védettséget. Azt, hogy ki milyen oltóanyagot kaphat harmadikként, minden esetben orvos dönti el a korábbi 2 vakcina és az adott személy kórtörténete alapján. Fontos megjegyezni, hogy itt is lehetőség van visszautasítani a védőoltást, ha nekünk nem tetsző vakcinát javasol a kezelőorvos.

A harmadik oltás fontosságáról a hatvan év felettieknél tegnapi cikkünkből tájékozódhat:

Ugyanakkor továbbra is rengeteg ember egyáltalán nem vette még fel a koronavírus elleni oltóanyagot, így a következő vírushullám idején kétségtelenül ők lesznek a legnagyobb veszélyben. A szakemberek mindenkit arra kérnek, hogy minél előbb vegyék fel az elérhető vakcinák valamelyikét, hiszen ez az egyetlen megoldás a vírus ellen.

koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Egyre többen vizelnek a Balatonba, ami rettenetesen káros!

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Bandaháború zárja az évadot