Közlekedés

Meg se próbáljon a SZIN alatt bliccelni a tömegközlekedési járatokon: fokozott a jegyellenőrzés

Meg se próbáljon a SZIN alatt bliccelni a tömegközlekedési járatokon: fokozott a jegyellenőrzés

2021. augusztus 27., péntek
Meg se próbáljon a SZIN alatt bliccelni a tömegközlekedési járatokon: fokozott a jegyellenőrzés

És egyébként sem szép dolog fizetés nélkül igénybe venni a közösségi közlekedést. Egy szegedi Facebook-csoportban hívták fel a figyelmet arra, hogy fokozott jegyellenőrzésre lehet számítani, főként az Újszeged irányába közlekedő buszokon és trolibuszokon - feltehetően a SZIN miatt megsokszorozódó utasforgalom miatt.

A Szegeden láttam népszerű helyi Facebook-csoportban jelent meg tegnap egy bejegyzés, amiben azt írják, hogy az Újszegedre tartó járatokon fokozott jegyellenőrzésre kell számítani - épp ezért nem éri meg fizetés nélkül utazni.

Sokakban viszont felháborodást keltett, hogy a jegyellenőrök a járműről leszállva, a megállóban is felszólították az ott leszállt utasokat jegyeik, bérleteik felmutatására.

Azonban nincs létjogosultsága annak a gondolatnak, hogy az ellenőrök kizárólag a tömegközlekedési járművön kérhetik az utasokat, hogy mutassák fel az utazási jogosultságukat igazoló bérletet vagy érvényesített menetjegyet. Abban a pillanatban, amikor valaki felszáll az adott járműre, elfogadja az utazási feltételeket, amelyeket a közlekedési társaság, jelen esetben az SZKT szab meg.

A részletes leírásban pontosan meghatározzák az ellenőrzés menetét, és az arra vonatkozó szabályokat is. Az utazási feltételeket mindenki elolvashatja az SZKT weboldalán, a lényeget azonban kikerestük azok számára, akik hitetlenül állnak hozzá a témához:

A Forgalmi- és utasellenőrök jogosultak a járműre felszálló; a járművön tartózkodó; valamint a járműről közvetlenül leszálló személyek utazási jogosultságának ellenőrzésére, akár a kijelölt megállóhelyen is

-áll a közlekedési társaság utazási feltételeit ismertető oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.