Meg se próbáljon a SZIN alatt bliccelni a tömegközlekedési járatokon: fokozott a jegyellenőrzés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

És egyébként sem szép dolog fizetés nélkül igénybe venni a közösségi közlekedést. Egy szegedi Facebook-csoportban hívták fel a figyelmet arra, hogy fokozott jegyellenőrzésre lehet számítani, főként az Újszeged irányába közlekedő buszokon és trolibuszokon – feltehetően a SZIN miatt megsokszorozódó utasforgalom miatt.

A Szegeden láttam népszerű helyi Facebook-csoportban jelent meg tegnap egy bejegyzés, amiben azt írják, hogy az Újszegedre tartó járatokon fokozott jegyellenőrzésre kell számítani – épp ezért nem éri meg fizetés nélkül utazni.

Sokakban viszont felháborodást keltett, hogy a jegyellenőrök a járműről leszállva, a megállóban is felszólították az ott leszállt utasokat jegyeik, bérleteik felmutatására.

Azonban nincs létjogosultsága annak a gondolatnak, hogy az ellenőrök kizárólag a tömegközlekedési járművön kérhetik az utasokat, hogy mutassák fel az utazási jogosultságukat igazoló bérletet vagy érvényesített menetjegyet. Abban a pillanatban, amikor valaki felszáll az adott járműre, elfogadja az utazási feltételeket, amelyeket a közlekedési társaság, jelen esetben az SZKT szab meg.

A részletes leírásban pontosan meghatározzák az ellenőrzés menetét, és az arra vonatkozó szabályokat is. Az utazási feltételeket mindenki elolvashatja az SZKT weboldalán, a lényeget azonban kikerestük azok számára, akik hitetlenül állnak hozzá a témához:

A Forgalmi- és utasellenőrök jogosultak a járműre felszálló; a járművön tartózkodó; valamint a járműről közvetlenül leszálló személyek utazási jogosultságának ellenőrzésére, akár a kijelölt megállóhelyen is

-áll a közlekedési társaság utazási feltételeit ismertető oldalán.

Előző sztori

Kertmozival vár a Megálló Közösségi Ház

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Második nap: Ákos is SZIN-re lépett