Már tízezren voltak kíváncsiak a Sissi-kiállításra

Pontosabban augusztus 4-én délelőtt fogják köszönteni a tízezredik látogatót

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási az érdeklődés a szegedi Sisi-kiállítás iránt: a június végi megnyitó óta folyamatosan érkeznek a látogatók a tárlatra az egész országból – így hamarosan a tízezredik látogatót köszöntik a Móra Ferenc Múzeumban, egész pontosan augusztus 4-én, szerdán 10.30-kor.

Fotó: Sándor Judit / SzegedMa

Az idei Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit az Erzsébet királynő életéről szóló kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat nagy sikernek örvend: az elmúlt bő egy hónapban már majdnem tízezren látták a kiállítást, a tízezredik látogatót szerdán délelőtt köszöntik majd.

A tárlat célja, hogy bemutassa Sisi életének, személyiségének ismert és kevésbé ismert oldalait. A kiállításon eredeti, Erzsébet királynőhöz kötődő tárgyak segítségével járhatják be a látogatók ezt az egyedi, drámai életutat. A legtragikusabb tárgy kétségkívül az a ruhaderék, melyet Sisi meggyilkolásakor viselt

Fotó: Sándor Judit / SzegedMa

A kiállításon hétvégente ajándék tárlatvezetéseket tartanak, szombatonként pedig hosszabbított nyári nyitva tartással, 20 óráig várják az érdeklődőket.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum és a Móra Ferenc Múzeum közös tárlata.

Előző sztori

Három levelezős szakot indít az SZTE Békéscsabán, a Gál Ferenc Egyetemmel együttműködve

Következő sztori

Éremért játszhatnak női vízilabdázóink Tokióban