Kultúra

Már tízezren voltak kíváncsiak a Sissi-kiállításra

Már tízezren voltak kíváncsiak a Sissi-kiállításra

2021. augusztus 3., kedd
Már tízezren voltak kíváncsiak a Sissi-kiállításra

Óriási az érdeklődés a szegedi Sisi-kiállítás iránt: a június végi megnyitó óta folyamatosan érkeznek a látogatók a tárlatra az egész országból – így hamarosan a tízezredik látogatót köszöntik a Móra Ferenc Múzeumban, egész pontosan augusztus 4-én, szerdán 10.30-kor.

Fotó: Sándor Judit / SzegedMa

Az idei Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit az Erzsébet királynő életéről szóló kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat nagy sikernek örvend: az elmúlt bő egy hónapban már majdnem tízezren látták a kiállítást, a tízezredik látogatót szerdán délelőtt köszöntik majd.

A tárlat célja, hogy bemutassa Sisi életének, személyiségének ismert és kevésbé ismert oldalait. A kiállításon eredeti, Erzsébet királynőhöz kötődő tárgyak segítségével járhatják be a látogatók ezt az egyedi, drámai életutat. A legtragikusabb tárgy kétségkívül az a ruhaderék, melyet Sisi meggyilkolásakor viselt

Fotó: Sándor Judit / SzegedMa

A kiállításon hétvégente ajándék tárlatvezetéseket tartanak, szombatonként pedig hosszabbított nyári nyitva tartással, 20 óráig várják az érdeklődőket.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum és a Móra Ferenc Múzeum közös tárlata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.