/

Már közel kétszázezren jutottak otthonhoz a CSOK segítségével

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Novák Katalin családokért felelős tálca nélküli miniszter elmondta, hogy már 184 ezer család otthonhoz jutását segítette a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), és több mint 25 ezer család igényelte az idén elindított otthonfelújítási támogatást.

Tízmilliárdok kerültek a családokhoz

A miniszter közleménye szerint a felújításra folyósított támogatások összege meghaladta a 20 milliárd forintot, a családok emellett 24 milliárd forint költségvetési kamattámogatású otthonfelújítási kölcsönt igényeltek.

A kormány 2015-ben vezette be a csokot. Az otthonteremtési program részeként 2021 januárjától az új építésű ingatlanok áfája 27-ről 5 százalékra csökkent, a CSOK-kal új otthont vásárlók pedig vissza is igényelhetik azt.

Csökkentek a közjegyzői díjak, a CSOK-kal vásárolt ingatlanok illetékmentesek, többgenerációs otthonok kialakítására nagyobb támogatás igényelhető, valamint bevezették az otthonfelújítási támogatást, amelyhez kedvezményes – maximum hatmillió forintos – otthonfelújítási kölcsön vehető fel.

Utóbbit június végéig ötezer család vette igénybe Novák közleménye szerint. A jövőben a kormány célja az otthonteremtési támogatások fenntartása és bővítése, hogy a gyermekes családok saját tulajdonú otthonban nevelhessék gyermekeiket.

via MTI

Előző sztori

Csaknem negyven migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanád megyében

Következő sztori

Repülő busák “támadták” meg egy horgász gumicsónakját Szegednél