Egészség

Újra támad a kór: 340 új fertőzött, hat halott a hosszú hétvégén

Újra támad a kór: 340 új fertőzött, hat halott a hosszú hétvégén

2021. augusztus 23., hétfő
Újra támad a kór: 340 új fertőzött, hat halott a hosszú hétvégén

A kormányzati tájékoztató portál hétvégi összesített adatai semmi jóval nem kecsegtetnek. A negyedik hullám elkerülhetetlen, azonban csak rajtunk múlik, hogy mennyire lesz súlyos: minél több ember veszi fel a koronavírus elleni védőoltást, annál enyhébb lefolyású időszakra számíthatunk. Tegnap Merkely Béla nyilatkozott a kilátásokról, erről az alábbi cikkünkben olvashatnak.

https://szegedma.hu/2021/08/merkely-veszelyben-vannak-az-oltatlanok-es-a-delta-ellen-kevesbe-hatekony-a-maszk

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén 340 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 052 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 771 530 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 9 539 főre csökkent. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 699 251 fő, közülük 5 502 546 fő már a második oltását is megkapta, 187 ezren pedig a harmadik oltást is felvették.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, így aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten saját és környezetének egészsége érdekében.

A szülők augusztus 25-ig, azaz szerdáig jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten és számukra is nyitva az időpontfoglaló. 

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatában arra kért mindenkit, hogy győzzön meg még egy embert az oltásra, és akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval. A kormány szeptembertől újabb nagy oltás melletti kampányt indít.

koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.