Hírzóna

Magyarország megszorítások nélkül "evickél" ki a válságból

Magyarország megszorítások nélkül "evickél" ki a válságból

2021. augusztus 28., szombat
Magyarország megszorítások nélkül "evickél" ki a válságból

Magyarország úgy "evickél" ki a mostani gazdasági nehézségekből, hogy semmiféle megszorításra nincs szükség, míg a baloldal megszorításokra alapozott a 2008-as válság idején - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton Tihanyban, aTranzitKözéleti Évadnyitó és Gondolatexpó elnevezésű közösségi találkozón.

Dömötör Csaba az online közvetített, Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselővel folytatott vitában kijelentette: a válságkezelés nemcsak gazdaságpolitikai kérdésekről szól, hanem arról is, hogy végső soron ki hozhatja meg a jövőről szóló döntéseket.

A kormánypárti politikus a 2008-as válságkezelés zsákutcájának nevezte az IMF-hitelfelvételt, amely szerinte egyet jelent azzal, hogy nem az ország határozza meg gazdaságpolitikai döntéseit, hanem "tollba mondják, hogy mit szeretnének látni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.