A környéken 21 új megbetegedés

Ma kezdődnek az iskolai oltások, eközben 521 új koronavírusos beteget igazoltak a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 48 ezer 12 éven felüli diákot regisztráltak a mai nappal kezdődő oltási akcióra szüleik. A kormány abból a célból, hogy minél többen megkaphassák a védőoltást, az iskolakezdést megelőző, és az azt követő két napban oltási akciót szervezett, amelybe az iskolaorvosokat és háziorvosokat vonta be.

Továbbra is lehet az interneten regisztrálni a még beoltatlan 12 év feletti gyermeket és számukra is nyitva van az időpontfoglaló, őket minden esetben a Pfizer-vakcinával fogják beoltani.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb.

A szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést fognak kapni. Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők emailben megkapták. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

Az elmúlt három napban 521 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 812 227 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 30 057 fő. Szeged környékén mintegy 21 főt azonosítottak koronavírus fertőzéssel.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Hirtelen lett vége a nyárnak Szegeden, de egy ideig még várni kell a fűtésre

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.08.27.