Kultúra

Ma és holnap Scapin furfangjait láthatjuk az újszegedi színpadon

Ma és holnap Scapin furfangjait láthatjuk az újszegedi színpadon

2021. augusztus 8., vasárnap
Ma és holnap Scapin furfangjait láthatjuk az újszegedi színpadon

A Scapin furfangjai című vígjáték Herczeg T. Tamás rendezésében látható, címszerepben Sorbán Csabával, további főszerepekben pedig a Jászai-díjas Koltai Róberttel és számos magyar játék-és tévéfilm elismert művészével, Cserna Antallal.

Moliére alakjai sosem kopnak ki az idő szövetéből: az 1600- as évek végén íródott mű helyzetei, karakterei most is ugyanolyan aktuálisak, és mindannyiunk számára ismerősen csengenek. Ironikus humorral mutatják be emberi gyengeségeinket, tipikus konfliktusainkat és persze a legszebb emberi érzelem, a szerelem is megjelenik A darab modernitását Parti Nagy Lajos sziporkázó nyelvi fordulatai is garantálják.

„Molière kapcsán nem inspiráltak kimondottan a megszokott franciás helyzetkomikum vidámságot ígérő megoldásai. A Parti Nagy költőisége támogatja törekvéseimet: a rendezői narratíva igazságának keresése mellett, mégjobban foglalkoztatnak a nézői asszociációt ösztönző formai megoldások. Ebben segítenek a nyelvi leleményekben gazdag szövegei, melyek sokszor nem is konkrét jelentést hordoznak, hanem érzeteket, hangulatotokat idéznek meg a nézőben. Parti Nagy szövegei a színpadi megvalósítás során, felkínálják az elidegenítés lehetőségét, amely segíti nézői figyelem megtartását. Végső soron a színpadon szétáradó energiának, az ott elhangzó gondolatoknak a befogadóban kell kiteljesedniük. Hasonló ez az olvasás élményéhez, amikor a mű a belső képalkotás képessége által elevenedik meg az olvasóban.”  - fogalmazott Herczeg T. Tamás, a darab rendezője.

A Scapin furfangjai című vígjáték augusztus 8-án és 9-én látható az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Jegyek a szegediszabadteri.jegy.hu oldalon válthatók!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.