/
KÉPGALÉRIA!

Ma és holnap Scapin furfangjait láthatjuk az újszegedi színpadon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Expresszív hangulatú előadás lesz az Újszegedi Szabadtéri Színpad legújabb Moliére-komédiája.

A Scapin furfangjai című vígjáték Herczeg T. Tamás rendezésében látható, címszerepben Sorbán Csabával, további főszerepekben pedig a Jászai-díjas Koltai Róberttel és számos magyar játék-és tévéfilm elismert művészével, Cserna Antallal.

Moliére alakjai sosem kopnak ki az idő szövetéből: az 1600- as évek végén íródott mű helyzetei, karakterei most is ugyanolyan aktuálisak, és mindannyiunk számára ismerősen csengenek. Ironikus humorral mutatják be emberi gyengeségeinket, tipikus konfliktusainkat és persze a legszebb emberi érzelem, a szerelem is megjelenik A darab modernitását Parti Nagy Lajos sziporkázó nyelvi fordulatai is garantálják.

„Molière kapcsán nem inspiráltak kimondottan a megszokott franciás helyzetkomikum vidámságot ígérő megoldásai. A Parti Nagy költőisége támogatja törekvéseimet: a rendezői narratíva igazságának keresése mellett, mégjobban foglalkoztatnak a nézői asszociációt ösztönző formai megoldások. Ebben segítenek a nyelvi leleményekben gazdag szövegei, melyek sokszor nem is konkrét jelentést hordoznak, hanem érzeteket, hangulatotokat idéznek meg a nézőben. Parti Nagy szövegei a színpadi megvalósítás során, felkínálják az elidegenítés lehetőségét, amely segíti nézői figyelem megtartását. Végső soron a színpadon szétáradó energiának, az ott elhangzó gondolatoknak a befogadóban kell kiteljesedniük. Hasonló ez az olvasás élményéhez, amikor a mű a belső képalkotás képessége által elevenedik meg az olvasóban.”  – fogalmazott Herczeg T. Tamás, a darab rendezője.

A Scapin furfangjai című vígjáték augusztus 8-án és 9-én látható az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Jegyek a szegediszabadteri.jegy.hu oldalon válthatók!

Előző sztori

Nagy Viktor pályafutása utolsó meccsét játszotta Tokióban

Következő sztori

Pedofiltörvény: Nem lehet a kirakatba tenni a a homoszexualitást itthon!