Sport

Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes öttusában

Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes öttusában

2021. augusztus 6., péntek
Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes öttusában

A két napba sűrített női öttusa torna utolsó számában, a laser run Kovács Sarolta óriásit ment. Így összpontszámban sikerült feljönnie a harmadik helyig.Gulyás Michelle a 12. helyen zárt.

Péntek délután fejezték be a nők öttusa versenyét, melyet a vívás számának kettéosztásával sűrűsítettek össze. A csütörtöki nap után mindkét magyar 220-220 ponttál állt sokadmagával, Gulyás a 7., Kovács a 10. helyről várta a folytatást. Úszásban 200 métert kellett megtenniük gyorsúszással a résztvevőknek, a standard idő 2:30 perc volt, amiért 250 pont járt. Ehhez képest fél másodpercenként járt bónusz pont, vagy levonás. Kovács Sarolta a 200 méteres gyorsúszás 5. futamában rajt-cél győzelmet aratott, 2:07.71-es idejére 295 pontot kapott. Gulyás Michelle 2:07.48-at úszott, ami 296 pontot ért.

A bónuszvívásban a nyertes asszók egy pontot értek, egy asszó megnyeréséhez pedig elég volt egyetlen tust bevinni. Kovács a második ellenfelénél kikapott, Gulyás sem bírta sokáig, így tehát a bónuszvívás nem sikerült jól a magyaroknak. Kovács két tusa után a hatodik helyen állt, Gulyás a hetediken.

A lovaglás tusában az állatok érthetetlenül zavartan viselkedtek, több versenyzőt ledobtak, vagy megunták az akadályokat. A tusa körülményeit jól leírja, 18 versenyzőből csak két litván, a 2012-es olimpiai bajnok Laura Asadauskaite, valamint Gintare Venckauskaite tudott 300 pontot elérni. Gulyás 243 pontot szerzett, mivel Crackfly Z nevű lova nem igazán engedelmeskedett. Kovácsnak viszont sikerült jól megülnie Eunice-t, csak egyetlen akadálynál rontott, 293 pontot szerzett. A mezőny első helyezettje egyetlen pontot sem szerzett, így Kovács a harmadik helyről várta az utolsó duplatusát.

A laser run-ban Kovács drámai küzdelemben a harmadik helyen végzett, ami összesített pontszámban is a bronzérmet jelentett neki. Kovács Sarolta teljesítménye azért is kivételes, mert tavasszal térdműtéte, később pedig vérröge volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.