Kopogtat a negyedik hullám – közel száz új fertőzöttet regisztráltak tegnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már a hosszú hétvége összesített adatait átlagolva is hasonló számok mutatkoztak, mint amiket hétfőn mértek az új koronavírussal megfertőződött esetekben. A negyedik hullám kétségtelenül el fog jönni, Európa több országában már az utóbbi hetekben is érzékelhetően emelkedtek az igazolt megbetegedések – a kérdés az, hogy hazánkban mikor fog berobbani?

Hétfőn 82 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 203 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így már 30 054 fő életét követelte a kór. A gyógyultak száma azonban folyamatosan nő, jelenleg 772 241-en szabadultak meg a vírustól, az aktív fertőzöttek száma pedig 8908 főre csökkent. 81 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Még holnapig, azaz augusztus 25-ig van lehetőség a szülőknek jelezni az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten – számukra is nyitva az időpontfoglaló.

Szintén szerdáig még ki lehet tölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet, amely a járvány utáni élet fontos kérdéseiről szól. A kormány várja az emberek véleményét többek között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét, és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőívet ide kattintva online is kitölthetik, ha még nem tették meg.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Lótrágya miatt ugrott egymásnak Rákay Philip és a Momentum: volt “hülyegyerekezés” is!

Következő sztori

Augusztus végétől fogadhatnak cserediákokat a megyei családok