Egészség

Kopogtat a negyedik hullám - közel száz új fertőzöttet regisztráltak tegnap

Kopogtat a negyedik hullám - közel száz új fertőzöttet regisztráltak tegnap

2021. augusztus 24., kedd
Kopogtat a negyedik hullám - közel száz új fertőzöttet regisztráltak tegnap

Már a hosszú hétvége összesített adatait átlagolva is hasonló számok mutatkoztak, mint amiket hétfőn mértek az új koronavírussal megfertőződött esetekben. A negyedik hullám kétségtelenül el fog jönni, Európa több országában már az utóbbi hetekben is érzékelhetően emelkedtek az igazolt megbetegedések - a kérdés az, hogy hazánkban mikor fog berobbani?

Hétfőn 82 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 203 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így már 30 054 fő életét követelte a kór. A gyógyultak száma azonban folyamatosan nő, jelenleg 772 241-en szabadultak meg a vírustól, az aktív fertőzöttek száma pedig 8908 főre csökkent. 81 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Még holnapig, azaz augusztus 25-ig van lehetőség a szülőknek jelezni az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten - számukra is nyitva az időpontfoglaló.

Szintén szerdáig még ki lehet tölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet, amely a járvány utáni élet fontos kérdéseiről szól. A kormány várja az emberek véleményét többek között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét, és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőívet ide kattintva online is kitölthetik, ha még nem tették meg.

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.