Illegális bevándorlás

Kedden közel 70 illegális bevándorló ellen intézkedtek a megyénkben

Kedden közel 70 illegális bevándorló ellen intézkedtek a megyénkben

2021. augusztus 25., szerda
Kedden közel 70 illegális bevándorló ellen intézkedtek a megyénkben

Csongrád-Csanád megyében összesen 69 migránssal szemben intézkedtek a határvédők a tegnapi nap folyamán, továbbá szerda hajnalban is feltartóztattak egy csoportot.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve augusztus 24-én, háromnegyed tizenegykor egy 18 főből álló határsértő csoportot állítottak meg Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Kép: police.hu

Később az éjszaka folyamán, éjfél előtt valamennyivel szintén Gyálarét térségében 21, magát szír állampolgárnak valló illegális bevándorló ellen kellett intézkedniük a járőröknek. Mindkét csoport tagjait a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Délután öt óra tájékán Apátfalva külterületén tartóztattak fel egy újabb, 20 fős csapatot az egyenruhások. Ők indiai, pakisztáni és bangladesi állampolgárként azonosították magukat. Nekik szintén a határzárhoz kellett visszatérniük.

Nem sokkal éjszaka 11 óra után további 10 migránst kellett Ásotthalom területéről visszavezetni a határhoz, majd további 15 határsértővel szemben kellett intézkedni szerdán a hajnali órákban. Közülük mindenki afgán állampolgárnak vallotta magát, de

sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni egyik esetben sem az illegális bevándorlók.

via police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.